Antena Meniu Search
x

Compania care va desfiinţa 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii, după ce a renunţat la o parte din afacere

Compania Unilever va renunța la afacerea cu înghețată și va desfiinţa 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii. Investitorii au apreciat planul, iar acțiunile companiei au crescut. Modificările ar urma să se finalizeze anul viitor.

de Redactia Observator

la 19.03.2024, 15:28

Compania Unilever va desfiinţa 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii
Compania Unilever va desfiinţa 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii - Profimedia Images

Compania a anunțat marți că își va desființa unitatea de înghețată, care găzduiește mărci populare precum Magnum și Ben & Jerry's, potrivit Reuters. Astfel, va renunța la 7.500 de locuri de muncă într-un nou program de reducere a costurilor.

Reorganizarea va începe imediat

Piața a reacționat, iar acțiunile Unilever au crescut rapid cu peste 5%. Reorganizarea va începe imediat și este de așteptat să se finalizeze până la sfârșitul anului 2025, a anunțat Unilever.

Afacerea cu înghețată este „în proces de mutare la un sediu separat din Amsterdam”. Aceasta reprezintă aproximativ 16% din vânzările globale ale Unilever, iar în unele țări contribuie cu o treime sau chiar 40%. Unitatea de înghețată va fi transformată într-o companie independentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Compania care va desfiinţa 7.500 de locuri de muncă pentru a face economii, după ce a renunţat la o parte din afacere