Antena Meniu Search
x

Companie aeriană, acuzată de rasism. Boxerul britanic Amir Khan spune că a fost dat jos din avion din cauza culorii pielii

Boxerul britanic Amir Khan a declarat într-un interviu că una dintre companiile aeriene cu care urma să zboare spre Colorado, i-ar fi cerut să părăsească aeronava, zilele trecute. Sportivul consideră că motivul principal ar fi culoarea pielii sale.

de Redactia Observator

la 28.09.2021, 08:30

Amir Khan, boxer britanic
Amir Khan, boxer britanic - Profimedia

Tânărul în vârstă de 34 de ani a povestit pentru Sky News că a fost escortat de poliţie, inainte de a efectua un zbor spre baza de antrenament din Colorado. El a împărtăşit cele întâmplate şi pe reţelele de socializare spunând că este de-a dreptul "dezgustat" de comportmentul celor de la bord. Sportivul consideră că nu exista niciun motiv real pentru care ar fi trebuit să fie coborât din avion. Mai mult de atât, Amir Khan a transmis că şi un alt coleg a fost forţat să părăsească zborul, personalul companiei aeriene spunându-i că masca pe care o poartă "nu este suficient de mare".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei vin cu lămuriri şi spun că cei doi ar fi eşuat la depozitarea bagajelor şi mai mult nu ar fi respectat câteva reguli elementare. Nu şi-ar fi pus telefoanele pe modul vion şi nu ar fi respectat nici regulile privind purtarea măştii de protecţie. "Amir Khan şi colegul său au refuzat să respecte cererile repetate ale echipajului", transmite compania aeriană.

Reacţia autorităţilor engleze

"Simt că am fost tratat necorespunzător. Era puţin trecut de 11 septembrie, când s-au comemorat victimele atacului de acum 20 de ani, şi am simţit că lucrurile sunt puţin tensionate. Era clar că vom ieşi în evidenţă. Doi băieţi asiatici care ocupă locurile din faţă. Dar să fim scoşi în faţa unui avion plin, este puţin jenant", a povestit Amir. Întrebat dacă consideră că a fost scos din avion din cauza culorii pielii, sportivul a spus că acesta ar putea fi unul dintre motive. "Poate că stewardesa şi personalul nu s-au simţit confortabil că sunt acolo, aşezat în faţă", a adăugat el.

Primarul Londrei, Sadiq Khan a comentat experienţa fostului campion mondial, spnând că este extrem de mulţumit că încearcă să transmită toate aceste lucruri care se întâmplă. "Mă bucur că ceea ce a făcut Amir a fot să vorbească despre experienţele sale, deoarece nu toată lumea este un fost campion mondial, nu toată lumea este medaliată olimpic. Vorbind despre acest lucru, poate autorităţile din America vor realiza că acest lucru nu este drept", a spus Sadiq Khan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Companie aeriană, acuzată de rasism. Boxerul britanic Amir Khan spune că a fost dat jos din avion din cauza culorii pielii