Antena Meniu Search
x

Concedieri masive la Disney: 7.000 de angajaţi vor fi dați afară până la vară

Disney va începe săptămâna aceasta disponibilizări, în prima din trei runde de concedieri care vor avea loc înainte de începutul verii, care vor avea ca rezultat eliminarea a aproximativ 7.000 de locuri de muncă, potrivit unui memoriu trimis de directorul executiv Bob Iger angajaţilor, transmite CNBC.

de Redactia Observator

la 28.03.2023, 10:01

Walt Disney
Concedieri masive la Disney: 7.000 de angajaţi vor fi dați afară până la vară - Shutterstock (arhivă)

Restructurările fac parte dintr-un efort mai amplu de reducere a cheltuielilor corporative şi de stimulare a fluxului de numerar liber. Disney a declarat luna trecută că intenţionează să reducă costurile cu 5,5 miliarde de dolari, inclusiv 3 miliarde de dolari în cheltuieli pentru conţinut.

”Săptămâna aceasta, începem să notificăm angajaţii ale căror poziţii sunt afectate de reducerile forţei de muncă ale companiei”, a scris Iger în nota sa, care a fost obţinută de CNBC.

”Liderii vor comunica ştirile direct primului grup de angajaţi afectaţi în următoarele patru zile. O a doua rundă, mai mare, de notificări va avea loc în aprilie, cu alte câteva mii de reduceri de personal şi ne aşteptăm să începem runda finală de notificări înainte de începutul verii, pentru a atinge obiectivul nostru de 7.000 de locuri de muncă”, a spus Iger.

Concedierile dela Disney au fost anunţate iniţial în februarie

Pe acelaşi subiect

Reducerile de locuri de muncă vor fi între companii, lovind divizia de media şi distribuţie a Disney, parcuri şi staţiuni şi ESPN.

Disney urmează exemplul Warner Bros. Discovery şi al altor companii media tradiţionale, care reduc locurile de muncă şi cheltuielile. Disney a declarat că afacerea sa de streaming, condusă de Disney+, Hulu şi ESPN+, va înceta să mai piardă bani în 2024.

Acţiunile Disney au crescut cu aproximativ 8% în acest an, după ce au scăzut cu 44% anul trecut.

”Am luat decizia dificilă de a ne reduce forţa de muncă totală cu aproximativ 7.000 de locuri de muncă, ca parte a unei realinieri strategice a companiei, inclusiv măsuri importante de economisire a costurilor, necesare pentru a crea o abordare mai eficientă, coordonată şi mai eficientă a afacerii noastre. Pentru angajaţii noştri care nu sunt afectaţi, vreau să recunosc că vor exista, fără îndoială, provocări, pe măsură ce continuăm să construim structurile şi funcţiile care ne vor permite să avem succes în continuare​”, a scris Iger.

De când s-a întors ca CEO, Iger a reorganizat compania şi a recunoscut că ar lua în considerare vânzarea Hulu. Disney va organiza adunarea anuală a acţionarilor pe 3 aprilie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Concedieri masive la Disney: 7.000 de angajaţi vor fi dați afară până la vară