Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Concert inedit al Orchestrei Simfonice București în gara din Helsinki, în Finlanda

La sfarsitul acestei luni Romania isi incheie mandatul de presedinte al Consiliului Uniunii Europene. Stafeta va fi preluata de catre Finlanda. In mod simbolic, lucrul acesta s-a intamplat deja  in gara centrala din Helsinki unde, Orchestra Simfonica Bucuresti a prezentat un concert inedit.

de Redactia Observator

la 23.06.2019 , 01:01

La sfarsitul acestei luni Romania isi incheie mandatul de presedinte al Consiliului Uniunii Europene. Stafeta va fi preluata de catre Finlanda. In mod simbolic, lucrul acesta s-a intamplat deja  in gara centrala din Helsinki unde, Orchestra Simfonica Bucuresti a prezentat un concert inedit. Asa s-a incheiat, de fapt, turneul prin care muzicienii romani au dat tonul Uniunii Europene, prin mai multe aeroporturi si gari din cateva tari vecine.

Asa a inceput, probabil, unul dintre cele mai neobisnuite turnee facute vreodata de niste muzicieni romani. Acum o saptamana, pe vremea asta, Orchestra Simfonica Bucuresti pleca intr-un turneu cum nicio alta orchestra de la noi n-a mai facut pana acum - sa cante in aeroporturi si gari din Europa.

Ciocarlia a rasunat din Madrid, pana la Viena, si apoi Praga, Bratislava si Bruxelles, ca sa vesteasca tuturor ca Romania e cea care da tonul in Uniunea Europeana. Acesta este numele proiectului prin care tara noastra marcheaza, intr-un fel nonconformist, incheierea mandatului sau de presedinte al Consiliului Uniunii Europene. Si pentru ca stafeta va fi predata Finlandei, Orchestra Simfonica Bucuresti a fost desemnata sa faca acest lucru, simbolic, in gara centrala din Helsinki.

Vezi și

400 de mii de oameni trec zilnic prin gara centrala din Helsinki. Fiecare grabit spre cine stie ce colt de tara sau de Europa. Nimeni nu a remarcat faptul ca, undeva, niste muzicieni isi pregateau instrumentele pentru un show nemaivazut - un flash mob absolut surprinzator.

Acordurile rapsodiei lui Enescu au acoperit, brusc, vacarmul obisnuit peroanelor si au facut multi oameni sa se gandeasca serios daca n-ar putea lua trecut urmator spre destinatie. Asta e de fapt magia muzicii.

Proiectul Romania da tonul in Uniunea Europeana a fost realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, prin Ministerul Culturii si Identitatii nationale.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Concert inedit al Orchestrei Simfonice București în gara din Helsinki, în Finlanda