Antena Meniu Search
x

Confruntări între poliţie şi manifestanţi după reuniunea OSCE

O reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, desfăşurată în oraşul elveţian Basel, s-a încheiat prin confruntări între poliţie şi manifestanţi

Vezi și

O reuniune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, desfăşurată în oraşul elveţian Basel, s-a încheiat prin confruntări între poliţie şi manifestanţi

Grupările anarhiste şi de extremă stânga au ţinut să-şi afirme, în acest fel, opoziţia faţă de capitalism şi faţă de războaiele în care sunt implicate ţări membre ale OSCE.

O manifestaţie autorizată, la care au luat parte aproximativ 500 de persoane, s-a desfăşurat fără incidente, sub lozinci anticapitaliste din care unele nu pot fi reproduse. Dar, la încheierea ei, unii dintre participanţi nu au vrut să plece acasă fără să-şi exprime opiniile şi prin atacuri împotriva forţelor de ordine. Poliţiştii au fost bombardaţi cu sticle şi petarde, mai mult zgomotoase decât periculoase.

Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Câteva pubele au fost incendiate iar transportul public a fost suspendat în cartierul afectat de tulburări. Principalul punct de pe agenda reuniunii OSCE a fost situaţia din Ucraina iar unii manifestanţi au dorit să-şi spună şi ei părerea despre acest subiect. Dar vocea lor s-a auzit cu greu, pe fondul incidentelor.

Confruntările au încetat de la sine după o oră şi jumătate, fără să se înregistreze răniţi sau arestări. Cu o zi mai înainte, tot la Basel a avut loc o manifestaţie mult mai paşnică împotriva intervenţiei ruse în Ucraina şi pentru revenirea păcii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Confruntări între poliţie şi manifestanţi după reuniunea OSCE