Antena Meniu Search
x

Confruntari violente in Bangladesh: Patru morti si 300 de raniti

Patru oameni au murit si alti 300 au fost raniti in urma luptelor dintre fortele de ordine si protestatari, in Bangladesh. Oamenii legii au arestat sute de huligani, care au distrus tot ce au gasit in cale.

Vezi și

Protestatarii au iesit in strada la apelul unei miscari islamiste, ce doreste introducerea unei legi impotriva blasfemiei, dar si una care sa permita arestarea bloggerilor atei.

Strazile au devenit zona de razboi in timpul violentelor dintre protestatari si oamenii legii. Numeroase focuri de arma, bubuituri, dar si urale au rasunat pana dupa lasarea intunericului, in Dhaka.

Mii de forte de ordine au fost mobilizate pentru a opri atacurile extrem de violente ale manifestantilor. Oamenii legii au intervenit cu gaze lacrimogene, tunuri cu apa si au folosit arme cu gloante de cauciuc.

Inca de dimineata, 200.000 de manifestanti au blocat autostrada care duce spre capitala, la apelul unei miscari islamiste. Aceasta a cerut adoptarea de catre guvern a unei liste cu 13 masuri, printre care o lege impotriva blasfemiei si o lege care sa permita arestarea bloggerilor atei.

Pe langa pedepsirea blasfemiei si a bloggerilor atei, demonstrantii mai cer si reinstaurarea frazei "credinta absoluta si incredere in Dumnezeu" in Constitutia tarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Confruntari violente in Bangladesh: Patru morti si 300 de raniti