Antena Meniu Search
x

Confruntari violente la Paris, dupa legalizarea casatoriilor gay

Cateva sute de oameni, furiosi ca au fost legalizate casatoriile intre persoane de acelasi sex, s-au batut aseara pe strazile Parisului cu fortele de ordine

Vezi și

Peste 4500 de politisti si jandarmi au fost mobilizati in centrul Parisului, inaintea manifestatiei impotriva casatoriilor intre homosexuali, dar au fost prea putini ca sa previna violentele. La finalul manifestatiei, desfasurate in ordine, grupuri de militanti au incercat sa treaca de barierele politiei, dar i-au agresat si pe ziaristi. Un fotoreporter si un operator de televiziune au fost doborati la pamant si batuti.

Cateva sute de protestatari s-au confruntat, apoi, cu fortele de securitate chiar pe esplanada Invalizilor, la doi pasi de turnul Eiffel. Potrivit unui comunicat al politiei, aproape 300 de oameni au fost arestati, iar sase persoane, dintre care patru politisti, au fost usor ranite.

Ministrul de Interne a pus violentele pe seama "extremei drepte". Totusi, manifestatia propriu-zisa s-a desfasurat fara incidente. Numarul participantilor a fost estimat de politie la 150.000, iar de organizatori la un milion.

Legalizarea casatoriei intre persoane de acelasi sex, o promisiune electorala a presedintelui François Hollande, a fost aprobata de Parlament pe 23 aprilie. Opozitia de dreapta a promis, insa, ca va abroga legea atunci cand va reveni la putere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri externe » Confruntari violente la Paris, dupa legalizarea casatoriilor gay