Antena Meniu Search
x

Consilierul lui Zelenski îi mulţumeşte lui Boris Johnson pentru sprijin. "A fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”

Mihailo Podoliak, un consilier al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, îi mulţumeşte lui Boris Johnson pentru sprijinul acordat ţării pe parcursul ultimelor luni de la declanşarea războiului. El spune că ”şi-a dat seama de ameninţarea monstrului (n.r. Rusiei) şi a fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”, relatează The Guardian, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 16:36

Boris Johnson şi Volodimir Zelenski
Boris Johnson şi Volodimir Zelenski - Profimedia Images

După ce Boris Johnson a anunţat că va renunţa la funcţia de lider al Partidului Conservator britanic, dar că intenţionează să rămână prim-ministru în timpul procesului de alegere a succesorului său, Podoliak i-a transmis un mesaj lui Johnson.

Mesaj de mulţumire pentru Boris Johnson

Podoliak subliniază că Johnson ”şi-a dat seama de ameninţarea monstrului (n.r. Rusiei) şi a fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”.

Johnson a fost un ”lider”, a spus Podoliak, recunoscând că vizita premierului la Kiev din luna aprilie a marcat cea mai importantă vizită în capitala Ucrainei a unui lider naţional de la începutul războiului, în luna februarie.

Pe acelaşi subiect

”Johnson – un om care a spus lucrurilor pe nume încă de la început, care a sugerat imediat politicii globale să-şi schimbe principiile şi să devină mai responsabilă – mult mai responsabilă – şi să nu pretindă că aceasta este o situaţie conflictuală minoră”, a declarat oficialul ucrainean.

Podoliak a adăugat că Ucraina are în prezent tot echipamentul militar necesar pentru apărarea eficientă a ţării ”arme, parteneriat şi coaliţie”, iar datorită lui Johnson, ucrainenii ”înţeleg că victoria este un simbol real al viitorului Ucrainei”. Ucrainenii sunt ”extrem de recunoscători” lui Boris Johnson, a spus el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Consilierul lui Zelenski îi mulţumeşte lui Boris Johnson pentru sprijin. "A fost mereu în fruntea sprijinului oferit Ucrainei”