Antena Meniu Search
x

BBC: Boris Johnson va demisiona din funcția de șef al Partidului Conservator și va rămâne premier până la toamnă

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, își va da demisia din funcția de șef al Partidului Conservator, dar va rămâne șeful Executivului până la toamnă, potrivit BBC.

de Redactia Observator

la 07.07.2022, 14:17

Vezi și

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a vorbit cu președintele Comitetului 1922 al Partidului Conservator, Sir Graham Brady, și a fost de acord să se retragă, urmând ca un nou lider conservator să fie numit până la conferința partidului din octombrie, a declarat o sursă din cadrul No 10, potrivit Sky News.

Decizia vine după ce Michelle Donelan, proaspăt numită secretar pentru educație, a demisionat după doar 36 de ore în funcție. De asemenea, cancelarul Nadhim Zahawi i-a spus premierului să „plece acum", iar secretarul apărării, Ben Wallace, și-a retras sprijinul. Până în prezent, peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au renunţat la funcţii.

"Acest lucru nu este sustenabil și nu va face decât să se înrăutățească, pentru dumneavoastră, pentru Partidul Conservator și, cel mai important dintre toate, pentru țară", a declarat Zahawi pe Twitter, după ce peste 50 de miniștri și colaboratori au demisionat din guvern. 

"Țara merită un guvern care nu numai că este stabil, dar care acționează cu integritate. Domnule prim-ministru, știți în inima dvs. care este lucrul corect de făcut și plecați acum".

Pe acelaşi subiect

Peste 50 de membri ai cabinetului Johnson au demisionat

Totodată, și ministrul Apărării Ben Wallace i-a cerut lui Johnson să demisioneze, afirmând în acelaşi timp că el personal va rămâne în funcţie pentru a proteja securitatea naţională.

Premierul britanic Boris Johnson este așteptat să demisioneze joi, biroul său precizând că va face o declarație în fața țării. ''Boris Johnson va demisiona astăzi (joi - n.r.) din funcţia de lider al Partidului Conservator'', a anunţat Chris Mason, editor politic al BBC.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » BBC: Boris Johnson va demisiona din funcția de șef al Partidului Conservator și va rămâne premier până la toamnă