Antena Meniu Search
x

Video Controverse în SUA, după apariția unui draft privind o posibilă răsturnare a deciziei istorice Roe vs. Wade

Statele Unite se pregătesc să anuleze dreptul la avort, iar vestea a scandalizat opinia publica si lumea politica!

de Redactia Observator

la 03.05.2022, 22:55

Vezi și

Judecătorii Curţii Supreme din SUA ar fi votat în majoritate răsturnarea deciziei istorice din 1973 prin care a fost recunoscut constitutional dreptul femeilor la întrerupere de sarcină, potrivit unei copii a hotărârii obţinute de publicaţia Politico.

Reacţia lui Joe Biden

Ar fi o victorie zdrobitoare pentru mişcarea conservatoare din State Unite. Practic, o astfel de decizie înseamnă că legalitatea avorturilor va fi hotărâtă de fiecare stat în parte. Presa americană scrie că imediat statele conduse de Republicani vor interzice avorturile, de altfel greu accesibile şi în prezent. Ar fi minimum 20 de state care ar anula instantaneu dreptul la avort, potrivit presei de peste ocean.

Şi preşedintele Joe Biden a reacţionat la scurgerea de informaţii de la Curtea Supremă şi s-a declarat în favoarea dreptului oricărei femei de a dispune de corpul său, atrăgând atenţia că dreptul de a alege este fundamental. Curtea suprema a recunoscut autenticitatea draftului, dar spune ca nu e inca o decizie definitiva si ca va investiga scurgerea de informatii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Controverse în SUA, după apariția unui draft privind o posibilă răsturnare a deciziei istorice Roe vs. Wade