Antena Meniu Search
x

Copilul de 5 ani, rămas fără aproape întreaga familie, după tragedia din Italia s-a trezit: A deschis ochii și a văzut chipul mătușii

Singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Mottarone, Italia s-a trezit în spital. Eitan, băiatul din 5 ani, rămas fără aproape întreaga familie, a fost operat pentru multiple fracturi zilele trecute.

De Redactia Observator la 26.05.2021, 17:40
Copilul de 5 ani, rămas fără aproape întreaga familie, după tragedia din Italia s-a trezit: A deschis ochii și a văzut chipul mătușii
Singurul supraviețuitor al tragediei de la telefericul din Mottarone, Italia s-a trezit în spital - Facebook

„Copilul, internat la spitalul Regina Margherita din Torino, a fost extubat și și-a recăpătat cunoștința pentru o clipă. În prezent fiind sedat nu este conștient” au anunțat medicii, scrie La Repubblica. „Eitan a deschis ochii și a văzut chipul mătușii lui.”

Lângă el se află mătușa sa, echipa medicală și psihologi. „Noaptea a trecut cu bine și se confirmă starea lui stabilă. În ciuda condițiilor critice am reușit să-l extubăm. Ne așteptăm să se poată trezi în următoarele ore. Este cel mai delicat moment ”.

Între timp, băiatul a primit zeci de mesaje din partea colegilor săi de grădiniță: „Eitan te iubim și te așteptăm”, „Curaj, micule mare prieten”. Multe mâini colorate, fiecare cu un nume pe ea, cuvinte de afecțiune, scrise, cu ajutorul profesorilor, de colegii de clasă ai copilului care a supraviețuit tragediei. Este cadoul pe care tatăl unuia dintre ei, artistul Stefano Bressani, l-a făcut la spitalul Regina Margherita din Torino. Multe desene realizate de copii de la grădiniță în timp ce aceștia se țineau de mână în cerc „pentru a transmite putere prietenului lor”. Eitan a fost supus duminică unei operații care a durat 5 ore în care medicii au încercat să-i repare fracturile. 

Amit Biran și Tal Peleg, părinții lui Eitan, fratele său mic Tom și străbunicii săi Itshak și Barbara Konisky Cohen și-au pierdut toți viața în tragedia de la telegondola Stresa - Mottarone. Trupurile celor cinci au fost expatriate în Israel unde va avea loc înmormântarea. Cel mai probabil copilul va ajunge în grija mătușii și a bunicilor care sunt acum lângă micul Eitan.

Un act criminal a provocat tragedia din Alpii italieni, în care 14 oameni şi-au pierdut viaţa.  Frâna de urgenţă a telecabinei a fost dezactivată intenţionat cu ajutorul unei menghine, o arată imaginile publicate în presa italiană.  Principala ipoteză vehiculată de presa din peninsulă este că sistemul de frânare avea o defecţiune de o lună şi jumătate şi s-ar fi folosit dispozitivul pentru a masca acest lucru. Până acum, trei persoane au fost arestate în urma accidentului de la teleferic: directorul companiei, administratorul şi un inginer. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Copilul de 5 ani, rămas fără aproape întreaga familie, după tragedia din Italia s-a trezit: A deschis ochii și a văzut chipul mătușii