Antena Meniu Search
x

Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, după detectarea a 180 de aeronave de război nord-coreene - CNN

Coreea de Sud a mobilizat aproximativ 80 de avioane de luptă după ce a detectat vineri un număr mare de avioane de război nord-coreene într-un interval de patru ore, a anunţat Armata sud-coreeană într-un comunicat, conform CNN, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 04.11.2022, 10:18

Un avion de luptă F-15K Slam Eagle al Forțelor Aeriene din Coreea
Un avion de luptă F-15K Slam Eagle al Forțelor Aeriene din Coreea - Profimedia Images

Potrivit comunicatului, aproximativ 180 de avioane militare nord-coreene au fost detectate între orele 11:00 şi 15:00, ora locală.

Coreea de Nord a tras 80 de focuri de artilerie în mare

Desfăşurarea de forţe sud-coreeană a inclus un număr nespecificat de avioane de luptă F-35A, se spune în declaraţie, iar aproximativ 240 de avioane de luptă care participau la exerciţiile militare  „Vigilant Storm” cu Statele Unite „şi-au menţinut, de asemenea, o stare de alertă”.

Tensiunile au crescut în regiune de la începutul exerciţiilor comune luni, determinând o reacţie furioasă din partea Phenianului, care a acuzat aliaţii de acţiuni provocatoare.

Un oficial nord-coreean a avertizat într-o declaraţie miercuri că SUA şi Coreea de Sud vor plăti „cel mai oribil preţ din istorie” pentru orice acţiune militară împotriva Phenianului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » Coreea de Sud a mobilizat avioane de luptă, după detectarea a 180 de aeronave de război nord-coreene - CNN