Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator din Israel. Pregătirile pentru invazia Fâșiei Gaza continuă. Civilii evacuează orașele din sudul țării, în timp ce luptele continuă

Război Israel - Hamas. Între timp, planul israelienilor de a intra terestru în Fâşia Gaza este tot mai aproape de realizare. Frontiera dintre cele două teritorii arată ca o bază militară, sute de tancuri şi blindate fiind mutate în această zonă. Echipa Observator, Bianca Iacob şi Marian Tănase, este pe linia frontului.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 12.10.2023, 22:12

Vezi și

Bianca Iacob, reporter Observator: "Unii dintre locuitori au fost deja evacuați când a început acest conflict. primarul din Sderot cu care am stat de vorbă astăzi spunea că își dorește ca absoluți toți cei care trăiesc în orașul pe care îl conduce să fie mutați către alte orașe mai sigure, guvernul să le asigure cazarea în altă parte, ca orașul să fie liber de civili, predat armatei. Aceste orașe din sud, aproape cu Fâșia Gaza sunt țintele Hamasului. Rachetele merg în principal, fie că e dimineață sau seară către aceste orașe din sud. Însă, bombardamente sunt de ambele părți, din ambele teritorii se aruncă bombe. Am fost mai devreme pe linia frontului să vedem care este situația. Vedem că din ce în ce mai multe blindate ale armatei israeliene se îndreaptă către acea zonă unde este formată linia cu orașele din Fâșia Gaza, de unde se aruncă obuze în permanență, mai ale snoaptea trecută s-a bombardat destul de intens și au fost țintite locații importante ale Hamas.

Au fost emise și avertizări pentru populație, către cei din Așkelon și Așdod. Li s-a transmis de la municipalitate, potivit informațiilor pe care le primim de la localnici, să stea la adăpost, să aibă provizii și să se asigure că nu le lipsește nimic pentru perioada care vine. Faptul că sunt dislocați foarte mulți militari în această zonă, plus cei 300.000 de rezerviști, plus aceste mesaje care vin de la municipalitate, de a pleca sau de a se pune la adăpost, e un semn că această invazie terestră este mult mai aproape decât ne-am aștepta. Poate că e vorba de câteva ore, dar poate fi vorba și de câteva zile. Totul este decis de acest guvern format acum pe perioada războiului. Informațiile pe surse indică faptul că mai multe spitale au primit ordinul de a începe să evacueze pacienții care nu sunt în stare gravă, un alt semn care ne aduce mai aproape de această invazie terestră care ar putea să aibă loc cât mai repede posibil."

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator din Israel. Pregătirile pentru invazia Fâșiei Gaza continuă. Civilii evacuează orașele din sudul țării, în timp ce luptele continuă