Antena Meniu Search
x

Video Corespondență Observator în Turcia. Cu ochii în lacrimi, rudele celor dispăruți sub ruine privesc către salvatori și speră la o minune

Lupta printre ruine continuă. Echipa Observator se află în continuare în mijlocul dezastrului din Turcia, unde salvatorii nu se opresc decât preţ de câteva secunde, cât să audă un semn de viaţă. 

Laurenţiu Rădulescu
de Laurenţiu Rădulescu

la 09.02.2023, 19:40

Vezi și

"Mai există viață, iar căutările continuă. Cam asta ne-au spus atât salvatorii, cât și aparținătorii - acei oameni pe care i-ați văzut inclusiv în cursul zilei de astăzi, oameni care sunt cu ochii în lacrimi și așteaptă ca mormanele să fie înlăturate. O grindă, una mică, are poate peste 200 de kilograme. În ajutorul salvatorilor sunt și macaralele, care ridică bucăți uriașe din clădirile care s-au prăvălit peste acești oameni. Sunt undeva la 70 de salvatori la un singur bloc. Muncesc încă de dimineață și poate ceea ce îi face să continue este acea speranță, speranța de a găsi trei copii cu vârste de până la cinci ani. Erau în viață, sunt în viață și acum", a transmis reporterul Observator Laurențiu Rădulescu.

Aproape 20.000 de morți după cutremurele din Turcia și Siria. Iar bilanțul se schimbă de la o oră la alta

Cutremure în Turcia și Siria. Bilanţul cutremurelor care au devastat Turcia şi Siria se apropie de 20.000 de morţi, la mai bine de 72 de ore după primul şi cel mai puternic seism. După acest interval, scad considerabil şansele de supravieţuire ale celor încă blocaţi sub dărâmături. Dar căutările vor continua, deoarece zecile de mii de salvatori, mulţi veniţi din aproape 70 de ţări, speră în miracole. Şi, într-adevăr, au fost scoşi la lumină supravieţuitori chiar şi după aproape trei zile. Preşedintele Erdogan, care a vizitat zona sinistrată, a declarat că 6.444 de clădiri s-au prăbuşit în Turcia în urma cutremurelor.

Bilanțul pentru Siria rămâne relativ static, deși se crede că numărul va fi probabil mult mai mare. Organizația Mondială a Sănătății estimează că până la 23 de milioane de oameni ar putea fi afectați de cutremur în ambele țări. De altfel, OMS se teme că mulţi din cei care au supravieţuit cutremurului ar putea muri pentru că nu au adăpost, apă, electricitate sau cu ce să se încălzească.

Eforturile de căutare și salvare sunt încă în desfășurare, susținute de grupuri de ajutor și țări care au dus echipele în zonele cele mai afectate, dar se luptă cu condiții sumbre, cu mii de clădiri prăbușite și temperaturi de îngheț.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Corespondență Observator în Turcia. Cu ochii în lacrimi, rudele celor dispăruți sub ruine privesc către salvatori și speră la o minune