Antena Meniu Search
x

Al doilea val de coronavirus probabil că va fi și mai devastator, susține directorul CDC

Chiar dacă mai multe țări încep să-și pună în practică planurile de a-și reporni economiile, Robert Redfield, directorul Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, în SUA, a avertizat că un al doilea val de covid-19, cel mai probabil în iarnă, va fi mult mai grav, deoarece este foarte probabil să coincidă cu începutul sezonului de gripă.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 22.04.2020, 16:47

- Profimedia
  • Al doilea val de coronavirus, în iarnă
  • Epidemie de gripă și covid-19 în același timp

"Există posibilitatea ca impactul virusului în iarna viitoare să fie chiar mai dificil de oprit decât cel pe care tocmai l-am simțit, iar când le-am spus asta și celorlalți, dădeau din cap, neînțelegând ce vreau să spun. Vom avea epidemie de gripă și coronavirus în același timp", a declarat directorul CDC, Robert Redfield, într-un interviu pentru The Washington Post.

Având două focare respiratorii simultane ar pune o încordare inimaginabilă pe sistemul de sănătate, a spus el.

Primul val de covid-19, boala cauzată de coronavirus, a ucis deja peste 42.000 de oameni în SUA. Aceasta a copleșit spitalele și a evidențiat deficiențe la numărul de testări, ventilatoarele și echipamentele de protecție pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Redfield a spus că oficialii trebuie să folosească următoarele luni pentru a se pregăti pentru ceea ce urmează. Oficialii trebuie să sublinieze importanța continuă a distanțării sociale. De asemenea, aceștia trebuie să își mărească masiv capacitatea de a identifica pe cei infectați prin testare și de a găsi pe toți cu care interacționează prin urmărirea contactelor. Procedând astfel, se evită crearea de focare.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Al doilea val de coronavirus probabil că va fi și mai devastator, susține directorul CDC