Antena Meniu Search
x

COVID. Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână la rând. Harta celor mai afectate țări

Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână consecutiv. Spitalizările rămân stabile iar situaţia este în continuare etichetată drept "preocupare moderată", potrivit raportului publicat vineri de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor.

de Redactia Observator

la 06.08.2021, 18:28

COVID. Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână. Franța și Islanda, preocupare majoră
Harta cazurilor noi de Covid la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile - ECDC

Incidența cazurilor noi în ultimele șapte zile (până la 1 august) în Uniunea Europeană (UE) și Spațiul Economic European (SEE) s-a ridicat la 214 la 100.000 de locuitori, în creștere cu 6% față de săptămâna precedentă, în timp ce rata mortalității a crescut la 4,7 la un milion de persoane, cu 30%.

Cipru are cel mai mare număr de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, cu 1.241,77, urmat de Spania (720,71) și Franța (414,27), în timp ce Polonia (4,29), Ungaria (8) și România (9,31), au cele mai mici rate.

ECDC consideră că situația din două țări Franța și Islanda este o ”preocupare majoră”, în alte 12 state (inclusiv Spania) este moderată și scăzută sau foarte scăzută în alte 16 țări.

Prognozele pentru următoarele două săptămâni indică o tendință „stabilă” atât în ​​cazul infecțiilor, cât și al deceselor, rata ajungând la 224 de cazuri la 100.000 de locuitori și, respectiv, la 6,9 la un milion de persoane. 

Raportul săptămânal prognozează o tendință ascendentă de cazuri noi în 17 țări (Austria, Belgia, Bulgaria, Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Norvegia, România și Suedia) și de decese în trei (Franța, Grecia și Spania).

ECDC subliniază că cea mai mare rată de noi infecții este înregistrată în rândul tinerilor, deși au fost observate în mai multe țări creșteri de infectări și spitalizări la persoanele în vârstă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » COVID. Numărul infectărilor a crescut în Europa pentru a cincea săptămână la rând. Harta celor mai afectate țări