Antena Meniu Search
x

„Cred în apărătorii noștri mai mult decât în ​​Dumnezeu”. O familie de lângă Odessa a decis să rămână pe loc și să înfrunte dușmanul

Sunt deciși să rămână pe loc și să înfrunte dușmanul, pentru că își iubesc țara mai mult decât viața. Deși sute de mii de ucraineni au fugit din calea războiului și s-au refugiat în țările vecine, o familie de lângă Odessa este hotărâtă să rămână pe loc cât mai mult posibil.

de Monica Palade

la 27.02.2022, 12:52

Hotărârea acesteia de a rămâne în Ucraina este o chestiune de credință în țara lor, a povestit Kateryna Razan pentru VOX, dar și o încercare de a-l sfida pe Putin. „Ultimele luni au fost un coșmar. Am fost paralizați de groază și frică”, a mărturisit Razan.

“Am 25 de ani și într-o săptămână și jumătate va fi ziua mea de naștere. Am plănuit să merg la Kiev pentru un concert, iar acum este în flăcări. M-am născut și am crescut în regiunea Odessa, nu în orașul în sine – deși acum locuiesc în Odessa – și lucrez ca manager de vânzări într-o companie IT. Înainte ca Rusia să ne invadeze, am lucrat, am fost la cafenele și cinematografe, am mers la sală, am ieșit cu prietenii, mi-am vizitat părinții, am făcut planuri și am visat.

Acum câteva zile, am fost să-mi vizitez părinții care locuiesc într-un sat la 40 de kilometri lângă Odessa. Războiul a început când eram aici. Tot ce știu este de la știri și de la prietenii care sunt în Odessa. M-am trezit la un apel de la un prieten care mi-a spus despre explozie. Ceea ce ne temeam s-a întâmplat în sfârșit: Rusia a lansat un război pe scară largă în țara mea.

Vă puteți imagina? Chiar ieri încercai să-ți trăiești viața normal, făcându-ți planuri, iar azi te trezești la 5 dimineața din explozii și nu știi dacă mâine va veni. Există explozii în fiecare oraș al Ucrainei. Civilii mor. Și de ce? Pur și simplu pentru că avem ghinionul să trăim alături de cea mai mare țară din lume, care a început războaie în multe țări fără niciun motiv.

Pe acelaşi subiect

Acum sunt acasă cu părinții mei. Fratele meu și familia lui locuiesc și ei în apropiere. Tatăl meu se agită și încearcă să facă niște pregătiri. A pregătit o pușcă de vânătoare. Mama nu se simte prea bine. Urmărim știrile fără oprire. Încercarea de a face ceva din viața noastră „normală” este pur și simplu ridicol și fără succes. Încă nu-mi vine să cred că se întâmplă asta, că nu este un vis urât. Că viața nu va mai fi niciodată la fel.

Deciși să lupte până la capăt

Nu mergem nicăieri. Aceasta este casa noastră. Sunt sigură că armata noastră va rezista și va câștiga. Nici nu poate fi altfel. Singura condiție ca să plecăm este ocuparea de către trupele ruse. În ultimele luni am crezut că Rusia ne va invada țara, dar nu credeam că va lovi în toată Ucraina. Ne-am pregătit pentru asta în ultimele săptămâni (dacă ne putem pregăti pentru asta) și am adunat provizii de hrană, apă și alte lucruri necesare. În caz de atacuri aeriene, suntem gata să mergem la adăpost.

În acest moment se pare că restul lumii crede că este doar războiul nostru sau că Putin se va opri. Acesta este un război pentru întreaga Europă și, de fapt, acum singuri ne apărăm pe noi înșine și întreaga Europă. (....) Mă tem că răul poate învinge. Nepotul meu mic are puțin peste un an. Cea mai mare teamă a mea este că prima lui amintire vor fi exploziile și războiul.

Dar, desigur, am credință. Ucraina este o națiune incredibil de pașnică, dar curajoasă. Tot ce ne-am dorit și ne dorim este pacea și să mergem pe drumul nostru. Întotdeauna am fost capabili să ne unim și acum, când viețile noastre sunt amenințate și țara este în flăcări, suntem mai uniți ca niciodată. Da, mulțumesc Rusiei pentru asta; Nu cred că se așteptau la asta. Cred în apărătorii noștri mai mult decât în Dumnezeu”, a conchis Kateryna Razan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » „Cred în apărătorii noștri mai mult decât în ​​Dumnezeu”. O familie de lângă Odessa a decis să rămână pe loc și să înfrunte dușmanul