Antena Meniu Search
x

Video Criză de apă fără precedent în Mexic. Oamenii se tem că oraşul ar putea ajunge la "Ziua Zero" în câteva luni

Mexico City, o metropolă întinsă cu aproape 22 de milioane de locuitori și unul dintre cele mai mari orașe ale lumii, se confruntă cu o criză severă a apei.

de Redactia Observator

la 26.02.2024, 14:48

Vezi și

Un cumul de probleme au adus aici, inclusiv geografia, dezvoltarea urbană haotică, dar mai ales impactul schimbărilor climatice şi fenomenul El Nino. Mai multe cartiere au suferit din cauza lipsei de apă de săptămâni întregi și mai sunt încă patru luni pentru ca ploile să înceapă, spun specialiştii.

Aceştia avertizează că situația a atins niveluri atât de critice, încât oraşul ar putea ajunge la "ziua zero" în câteva luni. Între timp, oamenii apelează la serviciile unor autocisterne private care aduc apă în zonă.

Criză de apă în Mexic

În zona metropolitană din Mexico City locuiesc aproximativ 21 de milioane de oameni. Criza apei s-a accentuat în ultimele săptămâni şi a provocat numeroase probleme în comunitate. Oamenii se ceartă între ei pentru rezervele de apă şi se revoltă în faţa sediilor administraţiei locale. În timpul unui protest un birou al distribuitorului de apă a fost distrus. Capitala mexicană este situată la mare altitudine, în locul în care a fost un lac. Oraşul se bazează în principal pe apa din subteran şi din rezervoarele din împrejurimi.

Schimbările climei şi creşterea populaţiei au dus la scăderea îngrijorătoare a rezervelor de apă. Autorităţile vorbesc despre o criză fără precedent şi le-au cerut locuitorilor să-şi schimbe obiceiurile pentru a conserva cât mai multă apă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Criză de apă fără precedent în Mexic. Oamenii se tem că oraşul ar putea ajunge la "Ziua Zero" în câteva luni