Antena Meniu Search
x

Cum a reuşit un chinez să devină cel mai bogat om din Asia. Cele 2 afaceri care l-au propulsat în top pe "Lupul Singuratic"

Topul celor mai bogați oameni din Asia este condus de Zhong Shanshan a cărui avere a crescut, în acest an, cu 7 miliarde de dolari, de pe urma celor două afaceri. Shanshan a fondat o companie care a dezvoltat și distribuie mai multe vaccinuri și a pus bazele și unui business de imbuteliere a apei.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 01.01.2021, 08:04

Zhong Shanshan
Zhong Shanshan - Profimedia Images
  • Cel mai bogat om din Asia conduce două companii, dintre care una se ocupă de dezvoltarea și distribuirea vaccinurilor.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Averea lui Zhong se ridică la 77,8 miliarde de dolari, ceea ce îl face a 11-a cea mai bogată persoană din lume, conform indicelui Bloomberg Billionaires Index, potrivit BBC

Poreclit „lupul singuratic”, cariera lui Zhong cuprinde domenii precum jurnalismul, creșterea ciupercilor și asistența medicală.

Acțiunile Beijing Wantai Biological, compania sa care se ocupă cu dezvoltarea vaccinurilor, au crescut cu peste 2.000% și se numără printre cele care luptă pentru producerea unui vaccin anti-Covid-19.

Această creștere l-a propulsat pe Zhong pe primul loc în Asia și este una dintre cele mai rapide acumulări de avere din istorie, potrivit Bloomberg.

Mulți dintre cei mai bogați oameni din lume și-au văzut averile crescând în timpul pandemiei, inclusiv fondatorul Amazon, Jeff Bezos.

Cu toate acestea, Jack Ma și-a văzut averea scăzând de la maximul de 61,7 miliarde de dolari în octombrie până la 51,2 miliarde de dolari, în timp ce imperiul său Alibaba se confruntă cu un control sporit din partea autorităților chineze de reglementare a pieței.

Alibaba este investigată în legătură cu pretențiile de comportament monopolist, în timp ce filiala sa Ant Group și-a blocat listarea la în noiembrie.

Majoritatea noilor miliardari ai Chinei provin din industria tehnologiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri externe » Cum a reuşit un chinez să devină cel mai bogat om din Asia. Cele 2 afaceri care l-au propulsat în top pe "Lupul Singuratic"