Antena Meniu Search
x

Video Cum arată cel mai modern tanc al Rusiei după ce ucrainenii l-au lovit cu un lansator de rachete

Noul plan al lui Putin pentru Ucraina ar viza un război de uzură. Organizaţia Naţiunilor Unite avertizează că un acord de pace acum pare imposibil. Iar serviciile secrete americane atrag atenţia că liderul de la Kremlin nu se va opri nici dacă va cuceri Donbas-ul. Vrea şi acces mai uşor la Transnistria. În teren, visul lui Putin pare tot mai departe, după ce armata rusă de la Nord de Harkov a fost împinsă la doar 10 km de graniţa cu Rusia. 

de Redactia Observator

la 11.05.2022, 19:48

Vezi și

În jur de o mie de militari încă rezistă în subteranul combinatului siderurgic din Mariupol. Doar că mulţi sunt răniţi şi nu pot fi trataţi cum ar avea nevoie. Exploziile şi incendiile se extind tot mai mult în tuneluri, iar comandanţii cer evacuarea de urgenţă măcar a răniţilor

Ilyia Samoilenko, locotenent batalion Azovstal: Avem multe victime. Avem multe pierderi. Fiecare zi poate fi ultima. Atacurile vor duce fie la moartea noastră iminentă, fie la capturarea noastră de către inamic, ceea ce înseamnă tot moarte pentru noi. 

SUA susţin că Putin ar vrea Transnistria

Oficialii ucraineni spun că la Azovstal ar mai fi şi o sută de civili, informaţie negată de ruşi. Deşi deocamdată armata ucraineană nu poate interveni la uzină, obţine tot mai multe victorii pe flancul de est. 

Pe acelaşi subiect

Asta este tot ce a mai rămas din noua piesă de rezistenţă a armatei ruse: tancul T-90M, a cărui valoare este estimată la peste 4,5 milioane de dolari. 

Soldat ucrainean: Acesta este un tanc considerat a fi cel mai mai modern şi ultimul model în materie de tehnologie de apărare rusească. Din câte vedeţi, un lansator de rachete şi curajul sunt suficiente pentru a învinge invincibilul. 

S-a întâmplat în timpul contraofensivei ucrainene din nordul Harkovului, când alte patru localităţi au fost eliberate. 

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei: Sunt recunoscător luptătorilor care menţin poziţiile şi dau dovadă de o putere supraomenească pentru a pune pe fugă armata de invadatori. 

Avril Haines, directoare servicilor de informaţii naţionale: Preşedintele Putin se pregăteşte pentru un conflict pe termen lung în Ucraina, în urma căruia intenţionează să obţină victorii dincolo de Donbas. Avem informaţii că armata rusă vrea să extindă podul terestru către Transnistria.

Război în Ucraina, ziua 77

Mircea Geoană, secretar general adjunct al alianţei, spune că Putin nu a abandonat planul iniţial de a schimba regimul de la Kiev, dar avertizează că există o diferenţă semnificativă între ambiţiile politice şi capacităţile militare.

Mircea Geoana, secretar general adjunct al NATO: În momentul în care există această diferență, apare riscul luării unor decizii ad-hoc, care nu iau în calcul realitatea de pe teren, nici rezistența îndârjită a ucrainenilor, susținerea pe care o au din partea statelor aliate. 

În acelaşi timp, inclusiv posibila aderare a Finlandei şi Suediei ar putea duce la schimbări în planurile Kremlinului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Cum arată cel mai modern tanc al Rusiei după ce ucrainenii l-au lovit cu un lansator de rachete