Antena Meniu Search
x

Foto Cum au reuşit să supravieţuiască doi muncitori într-o mină prăbuşită din Coreea de Sud, timp de 9 zile

Doi mineri care au petrecut nouă zile prinși într-o mină de zinc prăbușită din Coreea de Sud au fost salvați. Cei doi muncitori au reuşit să supravieţuiască, având la ei doar cafea instant pe post de hrană şi fiind nevoiţi să bea apa care curgea din tavan, relatează BBC.

de Redactia Observator

la 05.11.2022, 16:24

Cum au reuşit să supravieţuiască doi muncitori într-o mină prăbuşită din Coreea de Sud, timp de 9 zile
Cum au reuşit să supravieţuiască doi muncitori într-o mină prăbuşită din Coreea de Sud, timp de 9 zile - Profimedia Images

Se crede că bărbații, în vârstă de 62 și 56 de ani, s-au încălzit aprinzând un foc și construind un cort din plastic.

Ambii au fost transportaţi la spital şi sunt într-o stare stabilă, scrie BBC.

Cei doi mineri au rămas blocați la aproape 200 de metri sub pământ, după ce o parte din mina de zinc din Bonghwa (estul țării), în care lucrau, s-a prăbușit pe 26 octombrie.

Ei au fost în cele din urmă salvați, la mai bine de nouă zile după ce a început calvarul. Medicii au declarat că cei doi vor avea nevoie de o spitalizare mai lungă, până se recuperează complet.

Pe acelaşi subiect

O salvare miraculoasă

Președintele Yoon Suk-yeol a numit salvarea lor „cu adevărat miraculoasă”. „Vă mulțumesc și vă mulțumesc din nou pentru că v-ați întors cu bine de la răscrucea vieții și a morții”, a scris el pe Facebook.

Autoritățile au spus că minerii au supraviețuit bând apă care a căzut din tavan și folosind un amestec de cafea instant ca hrană.

Operațiunea de salvare a început joi, când autorităţile au făcut o gaură și au introdus o cameră în efortul de a-i localiza pe mineri, potrivit agenției de presă Yonhap din Coreea de Sud.

În cele din urmă, au fost descoperiți stând umăr la umăr pentru a se încălzi.

Nepoata unuia dintre supraviețuitori a povestit că unchiul ei nu a recunoscut-o când a ieșit din mină, pentru că purta o mască pentru ochi, după aproape zece zile petrecute în întuneric.

Ea a descris salvarea lui drept „suprareală”, potrivit agenției de presă AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cum au reuşit să supravieţuiască doi muncitori într-o mină prăbuşită din Coreea de Sud, timp de 9 zile