Antena Meniu Search
x

Video Cum cobori un tanc din tren: metoda necovenţianală a ruşilor, motiv de ironie pentru ucraineni. Rusia ar fi pierdut 13 drone în doar 24 de ore

Rusia a atacat ieri Kievul cu ajutorul dronelor iraniene lansate din Marea Azov. 13 dispozitive au fost doborâte de ucraineni, astfel că putem vorbi despre o operaţiune ratată a Moscovei. În Ucraina, serviciile secrete au primit o nouă misiune: să verifice bisericile şi mănăstirile din nouă regiuni, pentru a vedea dacă acolo nu se adăpostesc inamici sau nu există armament ascuns.

de Redactia Observator

la 15.12.2022, 08:18

Vezi și

Alarmele antiaeriene au sunat, din nou, ieri, la Kiev, însă ucrainenii au demonstrat că au învăţat să folosească perfect sistemele anti-rachetă. "13 drone au fost doborâte de sistemele noastre de apărare aeriană. Bravo, sunt mândru!", a declarat Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei. Kremlinul a refuzat să facă orice comentariu pe această temă şi a preferat să anunţe o mică victorie. "Ca urmare a acțiunilor ofensive ale trupelor ruse, cea mai mare parte a satului Vodiane din Republica Populară Donețk a fost luată sub control", a declarat Igor Konashenkov, purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării.

Cum au "descărcat" ruşii un tanc din tren

Moscova nu a menţionat nici faptul că nu reuşeşte să ocupe oraşul de importanţă strategică Borodianca, deşi atacă neîncetat. Localnicii sunt convinşi că ruşii vor fi învinşi, aşa că refuză să-şi părăsească apartamentele, chiar dacă stau în frig şi în întuneric. Situaţia cumplită în care se află ucrainenii l-a determinat pe Papa Francisc să lanseze un mesaj la nivel global. "Să avem un Crăciun mai modest, cu daruri mai modeste și să trimitem ce economisim oamenilor din Ucraina", a declarat Papa Francisc.

Totuşi, Volodimir Zelenski a primit şi o veste proastă. Statele Unite nu au luat o decizie privind trimiterea unui sistem de rachete Patriot care să apere cerul Ucrainei, însă i-au trimis încă şase sisteme NASAMS. "Nu am nimic de anunțat, dar vom continua să ne adaptăm. Vom continua să rămânem flexibili și vom continua să lucrăm cu Ucraina pentru a ne asigura că primește ceea ce are nevoie", a declarat Pat Ryder, secretar de presă al Pentagonului. Decizia este pe placul Kremlinului, care anunţase, deja, că un sistem de rachete Patriot pe teritoriul Ucrainei ar deveni, în mod automat, o ţintă legitimă.

Liderul de la Kremlin primeşte şi o lovitură neaşteptată: actorul Jean-Claude Van Damme, fostul său prieten, a vizitat Ucraina. Ministerul Apărării din Ucraina şi-a găsit o nouă distracţie: ironizarea ruşilor. Cea mai nouă ispravă a oamenilor Moscovei a fost o descărcare să spunem neconvenţională a unui tanc dintr-un tren. La doar câteva zile după ce autorităţile de la Moscova au anunţat că aşteaptă donaţii de balalaici şi muzicuţe pentru a le trimite soldaţilor din linia întâi, acum vor să trimită acolo cântăreţi şi circari, pentru a le menţine recruţilor moralul ridicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Cum cobori un tanc din tren: metoda necovenţianală a ruşilor, motiv de ironie pentru ucraineni. Rusia ar fi pierdut 13 drone în doar 24 de ore