Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a produs atacul armat din Paris. Un african cu probleme psihice a zguduit liniștea capitalei franceze

Parizienii nu mai au parte de nicio clipă de linişte. După o săptămână în care capitala franceză a fost luată cu asalt de fermierii furioşi, un atac armat zguduie oraşul care va fi gazda Jocurilor Olimpice în numai câteva luni. Un african, cu permis de şedere în Italia, a rănit grav trei persoane într-o gară. Autorităţile susţin că nu au indicii că ar fi vorba de un act terorist. 

de Redactia Observator

la 03.02.2024, 20:33

Vezi și

Martorii spun că în jurul orei 8 dimineaţa, în holul celei mai aglomerate gări din Franţa, suspectul a încercat să lovească o femeie. Un bărbat a intervenit, iar agresorul a scos un cuțit din buzunar și l-a lovit în abdomen, apoi i-a dat în cap cu un ciocan. 

  • Laurent Nuñez, Prefect al Poliției din Paris: Dintre cei trei răniți, rănitul grav se află în prezent în sala de operație. Starea lui este stabilă, dar prognosticul rămâne grav în acest moment. 

Motivele atacului din Paris sunt momentan necunoscute

Potrivit anchetatorilor, individul are 32 de ani, este din Mali, dar a prezentat documente italiene poliţiştilor. Ar suferi de tulburări psihice, pentru că asupra lui s-au găsit medicamente pentru tratamentul acestor afecţiuni. 

Pe acelaşi subiect
  • Laurent Nuñez, Prefect al Poliției din Paris: În timp ce vorbim, nu există niciun element care să sugereze că acesta este un act terorist, dar, încă o dată, în aceste cazuri trebuie să fim întotdeauna foarte atenți.

Atacatorul este cercetat acum pentru tentativă de omor. 

Incidentul vine cu mai puțin de șase luni înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, unde sunt așteptați aproximativ 15 milioane de vizitatori. Startul competiţiei va fi dat după o ceremonie masivă în aer liber de-a lungul râului Sena pe 26 iulie, o provocare majoră pentru securitatea orașului care a fost afectat în mod repetat de atacuri teroriste. În decembrie, un bărbat a atacat trecătorii din apropierea Turnului Eiffel, ucigând un turist german cu un cuțit și rănind alte două persoane. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Cum s-a produs atacul armat din Paris. Un african cu probleme psihice a zguduit liniștea capitalei franceze