Antena Meniu Search
x

Cum se simte Papa Francisc după operaţie. Suveranul Pontif a petrecut o a doua noapte liniştită la Spitalul Gemelli din Roma

Papa Francisc a petrecut o a doua noapte liniştită la Spitalul Gemelli din Roma, unde se află internat după o operaţie la abdomen, a anunţat Vaticanul. Suveranul Pontif, în vârstă de 86 de ani, a fost operat miercuri, sub anestezie generală, timp de trei ore. 

de Redactia Observator

la 09.06.2023, 13:05

Cum se simte Papa Francisc după operaţie. Suveranul Pontif a petrecut o a doua noapte liniştită la Spitalul Gemelli din Roma
Cum se simte Papa Francisc după operaţie. Suveranul Pontif a petrecut o a doua noapte liniştită la Spitalul Gemelli din Roma - Profimedia Images

"De asemenea, noaptea trecută a trecut cu bine. Mai multe informații pe parcursul zilei", a transmis biroul de presă al Vaticanului într-o scurtă declarație, potrivit Reuters. Papa Francisc a suferit miercuri o operație de trei ore, despre care medicii au spus că a avut un succes suficient încât să nu aibă limitări în călătoriile sale și în celelalte activități după ce își revine.

Este a treia spitalizare pentru Suveranul Pontif de când cardinalii l-au ales pe argentinian în 2013 ca prim papă latino-american și este cea mai recentă dintr-o serie de probleme de sănătate. În iulie 2021, i s-a îndepărtat o parte a colonului într-o operație pentru diverticulită. El a spus la începutul acestui an că starea a revenit și îi afectează greutatea.

Suveranul Pontif are două călătorii planificate pentru această vară

Doctorul Sergio Alfieri, chirurgul-șef care l-a operat pe Papa Francisc la spitalul Gemelli din Roma, a declarat miercuri că Francisc a reacționat bine la anestezia generală și că se aștepta ca acesta să fie spitalizat timp de cinci până la șapte zile.

Dar vorbind cu reporterii după operație, Alfieri a avertizat că, deși Papa este puternic, este şi în vârstă și a avut recent bronșită, așa că "vor lua toate măsurile de precauție necesare" pe parcursul spitalizării. 

Suveranul Pontif are două călătorii planificate pentru această vară, în Portugalia între 2 şi 6 august pentru a participa la Ziua Mondială a Tineretului și pentru a vizita Altarul din Fatima și în Mongolia între 31 august şi 4 septembrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Cum se simte Papa Francisc după operaţie. Suveranul Pontif a petrecut o a doua noapte liniştită la Spitalul Gemelli din Roma