Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum va arăta nunta maraton a fiului celui mai bogat om din Asia. Festivitățile de 7 luni intră, în weekend, în faza finală

Politicieni, oameni de afaceri şi staruri de la Bollywood şi Hollywood s-au reunit în India pentru cea mai aşteptată nuntă a anului. Anant Ambani, fiul celui mai bogat om din Asia, este cel care se căsătoreşte, asta după luni întregi de petreceri şi ceremonii pregătitoare.

de Redactia Observator

la 12.07.2024 , 14:05

Surorile Kim și Khloe Kardashian şi John Cena au ajuns deja în Mumbai, acolo unde va avea loc grandiosul eveniment, iar printre invitatţi se mai numără şi Adele, Lana Del Rey, Luis Fonsi, David şi Victor Beckham. Familia Ambani a închiriat peste 100 de avioane private să fie folosite pentru eveniment, iar specialiştii estimează că întreaga festivitate va costa peste 320 de milioane de dolari.

Festivitățile care au durat aproape şapte luni intră în faza finală. Celebrarea nunții propriu-zise va începe cu o ceremonie tradițională hindusă vineri, urmată de o recepție grandioasă care va continua pe tot parcursul weekendului.

Poliția a impus restricţii de trafic în jurul locației nunții pentru a gestiona fluxul de invitați care vor sosi în Mumbai, unde ploile musonice abundente au cauzat inundații și perturbări ale zborurilor în ultima săptămână. Însă nu toată lumea aşteaptă extravagantul eveniment. Nunta celei mai bogate familii din Asia a provocat și furie printre unii rezidenți din Mumbai care spun că se confruntă cu trafic aglomerat. „Ne afectează câștigurile. Nu mă interesează prea mult nunta,” a spus Vikram, un șofer de taxi care folosește doar prenumele său, potrivit AFP.

Vezi și

Cronologia nunţii fiului celui mai bogat om din Asia

Pe acelaşi subiect

Decembrie: Logodna

Pe 29 decembrie, Anant Ambani s-a logodit cu iubita sa Radhika Merchant într-un templu din statul Rajasthan, în nord, înconjurat de familie și prieteni apropiați, scrie CNN.

Ianuarie: Petrecerea de logodnă

Merchant a participat la ceremonia tradițională „mehndi” pe 18 ianuarie, când mâinile și picioarele i-au fost decorate cu henna. A doua zi a fost organizată petrecerea de logodnă „Gol Dhana”, atrăgând unele dintre cele mai mari nume din Bollywood. Actorii Aishwarya Rai Bachchan, Deepika Padukone și Ranveer Singh au fost printre faimoșii prezenți.

Martie: Petrecerea de dinaintea nunții

Desfășurată în orașul Jamnagar, în statul Gujarat, evenimentul cu 1.200 de invitați a inclus dansuri coregrafiate în stil Bollywood, artificii și un meniu cu 500 de feluri de mâncare pregătite de aproximativ 100 de bucătari. Seara a inclus chiar și un concert susţinut de Rihanna.

Printre invitaţi s-au numărat Mark Zuckerberg și Bill Gates, Ivanka Trump și soțul ei, Jared Kushner. Înainte de petrecere, familia Ambani a organizat și o cină comunală pentru peste 50.000 de săteni în afara Jamnagarului.

Mai: Petrecerea pe croaziera europeană

Familia Ambani a plecat într-o croazieră europeană de patru zile la bordul unei nave de lux, cu destinaţia Roma. În ciuda unei politici stricte fără telefoane, pe social media au apărut câteva videoclipuri cu concerte ale celor de la Backstreet Boys, Pitbull și David Guetta.

Croaziera a inclus un bal mascat la conacul Chateau de la Croix des Gardes din Cannes, un concert susţinut de Katy Perry, şi un eveniment privat în Portofino, pe Riviera Italiană, pentru care piața principală a fost închisă publicului, iar tenorul italian Andrea Bocelli să cânte pentru invitați.

2-5 iulie: Ceremonia Samuh Vivah

Pe 2 iulie, cuplul a organizat Samuh Vivah, în orașul Palghar, la aproximativ 70 de mile de Mumbai. Peste 50 de cupluri defavorizate au fost invitate să primească cadouri, de la ornamente de aur la alimente pentru un an.

Câteva zile mai târziu, la Centrul Cultural Nita Mukesh Ambani, familia a găzduit o seară tradițională de muzică și dans, cunoscută sub numele de „sangeet”, care a inclus o performanță live a artistului canadian Justin Bieber.

8 iulie: Haldi

Cuplul a participat la o ceremonie „haldi”, un ritual pre-nupțial în care prietenii și părinţii îi binecuvântează pe miri, aplicându-le o pastă de turmeric pe cap, față sau corp. 

12 iulie: Începe nunta maraton

Nunta propriu-zisă este programată să înceapă vineri la Centrul de Convenții Jio World, cu o capacitate de 16.000 de persoane, unde invitații de top vor fi îmbrăcați – conform codului vestimentar – în ținute clasice indiene. Sunt aşteptaţi să cânte Adele, Drake şi Lana Del Rey. Un lucru este sigur: nu se va face economie.

13 iulie: Ceremonia binecuvântărilor divine

A doua zi după nuntă va avea loc una dintre ultimele etape ale ceremoialului de nuntă hindus: „Shubh Ashirwad”, sau ceremonia binecuvântărilor divine. Aici, cuplul caută „Ashirwad”, sau binecuvântări, de la bătrânii din comunitatea lor și sunt de obicei acoperiți cu petale de trandafir sau orez în timp ce merg din nou pe culoar.

14 iulie: Recepția

Festivitățile se vor încheia duminică cu o ultimă celebrare a cuplului: „Mangal Utsav”, sau recepția. Invitaților li s-a cerut să se îmbrace în ţinute chic, în stil indian . Evenimentele de sâmbătă și duminică sunt așteptate să aibă loc la reședința de 27 de etaje a familiei Ambani, Antilia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Cum va arăta nunta maraton a fiului celui mai bogat om din Asia. Festivitățile de 7 luni intră, în weekend, în faza finală