Antena Meniu Search
x

Cutremur puternic în California, de 6,4. Seismul a provocat panică și distrugeri (Video)

Un cutremur puternic s-a produs în California, cu magnitudinea de 6,4 pe Scara Richter. Seismul, urmat de 4 replici, a provocat panică într-o zonă extinsă, un de locuiesc aproximativ 28 de milioane de oameni.

Cristian Toteştean
de Cristian Toteştean

la 05.07.2019, 00:31

Un cutremur de 6,4 pe Scara Richter a provocat distrugeri în California Vezi și

Un cutremur puternic s-a produs în California, cu magnitudinea de 6,4 pe Scara Richter. Seismul, urmat de 4 replici, a provocat panică într-o zonă extinsă, un de locuiesc aproximativ 28 de milioane de oameni.

Cutremurul s-a produs în Deșertul Mojave, în sudul Californiei, epicentrul fiind localizat la aproximativ 240 de kilometri de Los Angeles.

Potrivit USGS, centrul seismologic american, în doar câteva ore, s-au produs peste 80 de replici. Cele mai mari, de intensitate moderată, au avut 4,7, 3,5, 3,8 și 4,2 pe Scara Richter și de asemenea, au fost resimțite de populație. Imaginile filmate de martori arată că seismul a provocat pagube în mai multe localități.

Seismul s-a produs chiar de 4 iulie, Ziua Națională a Statelor Unite. Orașul Ridgecrest a fost unul dintre cele mai afectate. Spitalul localității a fost evacuat, în urma informației că seismul ar fi provocat avarii la structura clădirii, spune NBC News. Potrivit șefului poliției locale, alte clădiri, de asemenea, ar fi fost avariate. În oraș a fost instalat și un adăpost temporar, pentru eventualii sinistrați. 

Cel mai puternic cutremur în 20 de ani

Conform CNN, în Ridgecrest au fost semnalate și scurgeri de gaze după cutremur, tot din cauza avariilor produse. Au fost văzute și crăpături pe o șosea din zonă.

Cutremurul e cel mai puternic produs în sudul Californiei în ultimii 20 de ani. În 1999, un seism violent înregistrat în această zonă a avut 7,1 pe Scara Richter. În 1994, un cutremur de 6,7 magnitudine, produs la Los Angeles, s-a soldat cu 57 de morți și pagube de 25 de miliarde de dolari.

- Acest articol a fost actualizat -

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cutremur puternic în California, de 6,4. Seismul a provocat panică și distrugeri (Video)