Antena Meniu Search
x

Video Cutremur de 7.7 pe Richter în Mexic, în aceeaşi zi în care oamenii comemorau 5 ani de la seismul care a ucis 216 oameni, în 2017

Un cutremur de magnitudine 7.7 s-a produs ieri în Mexic, exact la aceeaşi dată la care au avut loc alte două seisme devastatoare de-a lungul timpului: cel din 1985, soldat cu mii de victime, şi un altul ce a avut loc în 2017. 

de Redactia Observator

la 20.09.2022, 08:07

Vezi și

De această dată s-a consemnat, până acum, un singur deces, într-un port de la Oceanul Pacific, aproape de epicentru. În această regiune, mai multe clădiri şi poduri au suferit avarii grave. A fost emisă şi o alertă de tsunami, dar valurile au fost de amploare redusă. Cutremurul s-a simţit şi în capitala mexicană, unde oamenii înspăimântaţi au ieşit pe străzi, dar nu s-au semnalat pagube majore. 

Peste un milion de oameni au rămas temporar fără curent electric

USGS a precizat că seismul a avut loc la aproximativ 37 de kilometri sud-est de oraşul Aquila, în statul Michoacan. Adâncimea cutremurului a fost de aproximativ 15,1 kilometri.  

Vestea vine la cea de-a cincea aniversare a cutremurului din 2017, care a ucis 216 persoane în Ciudad de Mexico. Epicentrul acelui cutremur cu magnitudinea de 7,1 a fost la 4,5 kilometri (2,8 mile) la est-nord-est de San Juan Raboso şi la 55 km (34,1 mile) la sud-sud-vest de oraşul Puebla, în statul Puebla, a raportat USGS la acea vreme. 

Experţii subliniază că producerea a trei seisme puternice la aceeaşi dată este doar o coincidenţă, deşi mulţi mexicani cred acum că 19 septembrie este o zi "blestemată"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Cutremur de 7.7 pe Richter în Mexic, în aceeaşi zi în care oamenii comemorau 5 ani de la seismul care a ucis 216 oameni, în 2017