Antena Meniu Search
x

Cutremur pe scena politică din Ungaria. Șase partide de opoziție s-au unit să-l dea jos pe Viktor Orban. ”Așa ceva nu s-a mai întâmplat”

Șase partide de opoziție din Ungaria se unesc într-o încercare istorică de a-l da jos pe premierul Viktor Orban, relatează Euronews.

de Redactia Observator

la 08.09.2021, 13:40

Cutremur pe scena politică din Ungaria. Șase partide de opoziție s-au unit să-l dea jos pe Viktor Orban. ”Așa ceva nu s-a mai întâmplat”
Viktor Orban - Profimedia

Cele 6 partide de opoziţie se unesc în spatele unor candidați unici cu care speră să-l învingă pe Orban la alegerile parlamentare care sunt programate pentru anul viitor. Orban, care conduce partidul Fidesz și este prim-ministru din 2010, a câștigat trei alegeri succesive.

Spre finalul lunii septembrie, partidele de opoziție vor organiza un vot intern pentru a alege candidații. O a doua rundă este așteptată să aibă loc la începutul lunii octombrie. Câștigătorul va fi susținut de partidele de opoziție la alegerile din 2022.

"Este un moment uriaș. Așa ceva nu s-a mai întâmplat până acum în Ungaria. Cunoaștem sistemul electoral al partidului Fidesz din 2011, dar partidele de opoziție nu aveau nici pe departe acest tip de colaborare înainte de alegerile din 2014 sau 2018", a declarat pentru Euronews Robert Laszlo, expert în alegerile din Ungaria.

”Alegerile interne fac parte din această nouă cooperare. Reprezintă un risc pentru Fidesz. Politica  partidului era să fragmenteze opoziția în speranța că aceste partide nu vor putea lucra împreună. Dar acum se dovedește că pot coopera” a adăugat László.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Cutremur pe scena politică din Ungaria. Șase partide de opoziție s-au unit să-l dea jos pe Viktor Orban. ”Așa ceva nu s-a mai întâmplat”