Antena Meniu Search
x

Dacă mutaţia britanică a coronavirusului se răspândeşte în Germania, ar putea fi nevoie de lockdown până în aprilie, spune Merkel

Cancelarul Angela Merkel le-a spus parlamentarilor din partidul conservator că se așteaptă ca un blocaj în Germania să dureze până la începutul lunii aprilie, scrie cotidianul Bild.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 12.01.2021, 16:21

Germania ia în calcul extinderea măsurilor dure, dacă se extinde mutaţia care face ravagii în Marea Britanie - DPA Images / John Macdougall via Hepta

Mutaţia Covid din Marea Britanie provoacă îngrijorări majore în Germania

"Dacă nu reușim să oprim acest virus britanic, atunci vom avea un număr de cazuri de 10 ori mai mare până la Paște. Avem nevoie de încă opt până la 10 săptămâni de măsuri dure", a spus Merkel.

"Merkel a spus că următoarele opt până la zece săptămâni vor fi foarte grele dacă varianta britanică se va răspândi în Germania", a spus unul dintre cei prezenţi la întâlnire.

Germania a înăsprit un blocaj național săptămâna trecută și l-a extins până la sfârșitul lunii ianuarie, pe fondul temerilor că varianta mai transmisibilă a virusului descoperită pentru prima dată în Marea Britanie ar putea pune presiuni suplimentare asupra spitalelor aflate în dificultate.

Marți, Institutul Robert Koch (RKI) pentru bolile infecțioase a raportat 12.802 de cazuri noi de coronavirus. Numărul de decese din COVID-19 a crescut cu 891 conform RKI, aducând totalul total al deceselor la 41.577.

Cea mai mare economie a Europei își propune să limiteze răspândirea virusului până când o cantitate suficientă din populația sa va fi vaccinată pentru a obține imunitatea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Dacă mutaţia britanică a coronavirusului se răspândeşte în Germania, ar putea fi nevoie de lockdown până în aprilie, spune Merkel