Antena Meniu Search
x

Danezii se plâng că au fost huiduiţi, scuipaţi şi loviţi cu sticle la meciul cu Anglia. "Nu voi mai merge niciodată la un meci în Londra"

Cu siguraţă suporterii danezi sunt dezamăgiţi după ratarea calificării în finala Euro 2020, în urma meciului pe care naţionala l-a jucat împotriva Angliei, însă fanii prezenţi pe stadionul Wembley au avut parte şi de alte evenimente neplăcute.

de Redactia Observator

la 09.07.2021, 15:16

Fanii danezi sunt dezamăgiţi de comportamentul englezilor
Fanii danezi sunt dezamăgiţi de comportamentul englezilor - Profimedia

În mai multe postări de pe reţelele de socializare, danezii stabiliţi în Marea Britanie, care au fost prezenţi pe stadionul din Londra pentru semifinala de miercuri, povestesc cum au fost abuzaţi de fanii englezi care i-au înjurat, i-au scuipat şi i-au lovit cu sticle, relatează DK.

Alessandra, o tânără studentă din Danemarca, stabilită de şase ani în Manchester a povestit despre întâmplările petrecute pe stadionul Wembley. Ea a observat în tribuna daneză câţiva fani care purtau tricouri şi steaguri cu inscripţia naționalei engleze, pregătiţi să işte un scanal în mijlocul fanilor nordici. Alţi bărbaţi, suporteri ai echipei engleze au strigat către ea în drumul de la taxi spre stadion. "Au continuat să strige „pleacă la dracu de unde ai venit” și apoi câteva cuvinte care nu pot fi reporoduse. Iubitul meu nord-irlandez spera că Anglia va câştiga, dar după tratamentul pe care l-am primit, opţiunea lui s-a mutat acum către Italia. Pur şi simplu este dezgustat", a spus ea

Comportamentul englezilor a lăsat un gust amar fanilor din Danemarca

Ronnie Hansen, director comercial al Uniunii Daneze de Fotbal a observat şi el câţiva suporteri purtând drapelul Angliei în tribuna daneză, susţinând că acest lucru trebuia controlat de UEFA şi reprezentanţii stadionului Wembley. "Există o cultură a fanilor foarte diferită, iar atmosfera de pe Wembley a fost foarte intensă. Am fost la un număr incredibil de meciuri de fotbal, dar acesta a fost unul dintre cele mai intense pe care le-am experimentat", spune el.

Pe acelaşi subiect

Sigrun Matthiesen Campbell, o suporteriţă venită pe stadion alături de soţul ei şi cei trei copii în vâstă de 9, 11 şi respectiv 14 ani spune că fanii Angliei i-au scuipat în seara respectivă. "Fiicele mele, în vârstă de 14 și 11 ani, nu au îndrăznit să-și poarte cămășile și pălăriile cu inscripţii daneze pentru că se speriau de fanii englezi. Am fost scuipați când am intrat pe stadion și oamenii au vorbit vulgar", a spus ea. Deşi fiicele sale nu au purtat costumaţia specifică suporterilor danezi, fiul ei de 9 ani, care a decis să facă acest lucru a fost huiduit de galeria englezilor la finalul meciului. "Sper că acest lucru va fi cercetat pentru că fanii Angliei scapă mult prea uşor. Majoritatea danezilor au fost fericiți să vină la ultimul moment al naţionalei de la Euro, iar mulți dintre ei erau cu familia", a spus Sigrun.

O altă tânără a împărtășit experiențe mai puţin plăcute de la meci într-un grup de Facebook pentru danezii care locuiesc în Londra. Ea spune că experiența ei nu a fost la fel de rea ca a altora și că va încerca să-și amintească doar lucrurile frumoase. "Nu voi lăsa comportamentul lor să strice ceea ce a fost o experiență fantastică pentru noi, dar nu voi mai merge niciodată la un meci de fotbal englezesc. Nu mi-aș fi adus fiica dacă aș fi știut cum se comportă", a spus Birgitte. Ea a menţionat că a văzut o familie daneză cu doi copii mici alergând spre echipajele de poliție în afara stadionului, imediat după meci.

Finala de duminică se va desfăşura tot pe Stadionul Wembley unde Anglia va întâlni Italia. Mai mulți fani danezi spun că speră ca fanii italieni să fie tratați mai bine. Asociația Europeană de Fotbal (UEFA) a deschis o procedură disciplinară împotriva Angliei. Fanii englezi sunt acuzaţi că au aruncat cu petarde şi fumigene, au huiduit în momentul intonării imnului naţional al Danemarcei şi că au îndreptat lasere spre portarul danez Kasper Schmeichel în momentul în care Harry Kane se pregătea să execute penalty-ul controversat 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Danezii se plâng că au fost huiduiţi, scuipaţi şi loviţi cu sticle la meciul cu Anglia. "Nu voi mai merge niciodată la un meci în Londra"