Antena Meniu Search
x

Un român îi învaţă pe soldaţii mexicani cum să ţină piept celor mai periculoşi traficanţi de droguri din lume

Unul dintre cei mai curajoşi români, Daniel Veţan luptă cu vestitele cartelurile de droguri din Mexic.

Vezi și

Unul dintre cei mai curajoşi români, Daniel Veţan luptă cu vestitele cartelurile de droguri din Mexic. Românul nostru îi învaţă zilnic pe soldaţii mexicani cum să le ţină piept traficanţilor de narcotice. Cei mai periculoşi din lume.

La 17 ani a plecat cu familia în Statele Unite. Şi de atunci, Daniel Veţan trăieşte visul american cu ochii deschişi.

Este, pe de o aprte, medic pe front pentru puşcaşii marini şi se află mai mereu în misiune. Dar la Baza Navală din statul mexican Chiapas, aflat lângă frontiera cu Guatemala, tânărul român antrenează şi trupele de elită pentru războiul sângeros împotriva traficului de stupefiante.     

Ţara adoptivă l-a primit cu braţele deschise pe Daniel. Iar armata americană i-a schimbat destinul. L-a călit, l-a disciplinat şi l-a învăţat ce înseamnă dreptatea, adevărul şi, mai ales, curajul.  

Daniel Veţan, militar român în Armata SUA: "Să fii soldat în armata americană înseamnă că te poţi adapta la orice mediu înconjurător, eşti dedicat, disciplinat şi eşti disponibil la orice oră să dai sacrificiul total."

În Mexic, românul a avut zeci de misiuni. Între ele, una cu care se mândreşte. A ajutat la capturarea a 9 tone de cocaină, în valoare de o jumătate de miliard de dolari.

Drogurile au fost găsite şi arse la finalul unei lupte care a făcut 21 de victime în rândul traficanţilor. Daniel Veţan a lucrat, însă, şi în centrul de detenție de la Guantanamo.

Închisoarea de maximă securitate situată în Cuba este locul în care autoritățile americane îi încarcerează pe suspecţii de terorism.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Un român îi învaţă pe soldaţii mexicani cum să ţină piept celor mai periculoşi traficanţi de droguri din lume