Antena Meniu Search
x

"De ce nu e în Israel?" Fiul lui Netanyahu este criticat de rezervişti pentru că fuge de armată. Unde s-ar afla Yair

Război Israel - Hamas. Premierul israelian Benjamin Netanyahu este ţinta unui scandal de proporţii. În timp ce întreaga ţara este mobilizată pentru războiul împotriva grupării Hamas, fiul său, de 32 de ani, ar fi în continuare în Miami. Asta în condiţiile în care armata israeliană a chemat la arme peste 300.000 de rezerviști din toate colțurile lumii.

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 15:51

Vezi și

Premierul israelian Netanyahu şi fiul său sunt ţintele criticilor rezerviştilor IDF. În timp ce armata israeliană mobilizează sute de mii de rezervişti din toate colțurile lumii, împotriva grupării teroriste Hamas, Yair Netanyahu ar fi, în continuare, în Statele Unite. 

"Yair se bucură de viaţă în Miami Beach, în timp ce eu sunt pe front", a declarat un soldat IDF pentru publicaţia The Times, citată de site-ul ITV. "Noi suntem cei care ne părăsim munca, familia, copiii, pentru a ne proteja țara, nu oamenii care sunt responsabili pentru această situație. Fraţii noştri, taţii, fiii, toţi mergem în prima linie, dar Yair nu e aici", a mai adăugat bărbatul. 

Un alt voluntar le-a declarat jurnaliştilor The Times că s-a întors din Statele Unite, unde avea un loc de muncă şi o familie, pentru a lupta împotriva Hamas. "Nu puteam să stau deoparte, să-mi abandonez ţara, poporul, în aceste momente critice. Unde e fiul premierului? De ce nu e în Israel?"

Legile din Israel sunt clare. Bărbații sunt nevoiți să servească timp de 32 de luni în armată, iar aceștia pot fi chemați pe front în cazul unei crize naționale.

Yair Netanyahu s-a mutat în Statele Unite după ce a fost trimis în judecată în Israel. El este acuzat de defăimare din cauza unor mesaje controversate postate în timpul campaniei din 2020 a tatălui său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cunoaşteţi cazuri în care medicii au refuzat nejustificat să facă întrerupere de sarcină?

Observator » Stiri externe » "De ce nu e în Israel?" Fiul lui Netanyahu este criticat de rezervişti pentru că fuge de armată. Unde s-ar afla Yair