Antena Meniu Search
x

Foto De ce s-a furat apa lacului din "orăşelul magic", unde turiştii veneau cu miile de Ziua mexicană a Morţilor. Acum, e aproape secat

Un lac celebru din inima Mexicului a secat văzând cu ochii. După cum se vede în imagini, acolo unde nu demult veneau o mulţime de turişti, în special cu ocazia Zilei Morţilor, se întinde acum doar un deşert arid, fără strop de apă. Întrebate despre soarta lacului Patzcuaro, autorităţile mexicane ridică din umeri: dau vina pe secetă, defrişări şi hoţii de apă, relatează CNN.

de Redactia Observator

la 18.04.2024, 15:55

Lacul Patzcuaro din statul mexicat Michoacán a scăzut la un nivel dramativ în ultima perioadă. Acesta este administrat de municipalitatea cu acelaşi nume, cunoscut şi drept "oraşul magic". Însă magia nu a fost suficientă pentru a ţine apele lacului în siguranţă. Patzcuaro a fost afectat de o serie de "factori de mediu", cât şi de "extracţii ilicite de ape", potrivit autorităţilor locale.

De ce a secat lacul din "oraşul magic"

Un nou comitet, format în luna aprilie, va încerca să salveze lacul. Deja ar fi reuşit să protejeze "600.000 de litri de apă pe zi", împotriva hoţilor care o vând apoi la sifon, relatează CNN. În plus, autorităţile din Mexic au declarat că seceta a afectat întreaga zonă.

Profimedia

Pe acelaşi subiect

Într-un videoclip de 25 de minute postat pe YouTube, creatorul de conţinut El Perepeche s-a filmat păşind pe solul crăpat, unde odinioară exista numai apă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Atât oraşul, cât şi lacul Patzcuaro sunt destinaţii turistice cunoscute, care primesc o mulţime de vizitatori, mai ales în preajma sărbătorii de Ziua Morţilor, care are loc în luna noiembrie a fiecărui an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » De ce s-a furat apa lacului din "orăşelul magic", unde turiştii veneau cu miile de Ziua mexicană a Morţilor. Acum, e aproape secat