Meniu
Search
x

De la ce distanţă trebuie să tragi cu o rachetă pentru a distruge un tanc? Momentul în care un tanc rusesc rămâne intact după ce a fost lovit - VIDEO

Războiul din Ucraina a intrat în ziua 34, iar pe reţelele de socializare încep să apară tot mai multe imagini cu luptele dramatice care s-au dat pe străzile din Mariupol.

De Redactia Observator la 29.03.2022, 10:58

Într-un astfel de video este prezentată o luptă de gherilă purtată printre ruinele oraşului. Un soldat ucrainean lansează o rachetă NLAW, de la o fereastră, spre unul dintre tancurile ruseşti care patrula pe străzi. Proiectilul a lovit în spatele turelei, dar nu a avut impactul scontat, şocul fiind absorbit de blindajul tancului. Pe înregistrare se pot auzi strigătele de panică ale soldaţilor ucraineni având în vedere că tancul a rămas complet funcţional şi poate distruge clădirea în care se aflau.

Potrivit experţilor militari, racheta nu a explodat pentru că a fost lansată de la o distanţă mult prea mică de ţintă. Conform specificiaţiilor, o rachetă trasă dintr-un lansator NLAW, Javelin sau Stugna-P are nevoie de minimum 20 de metri distanţă faţă de ţintă. A fost proiectată aşa pentru a asigura protecţia celui care manevrează sistemul.

Conform autorităţilor ucrainene, armata ucraineană a reuşit să distrugă aproximativ 600 de tancuri şi 1.710 de vehicule blindate aparţinând armatei ruse.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » De la ce distanţă trebuie să tragi cu o rachetă pentru a distruge un tanc? Momentul în care un tanc rusesc rămâne intact după ce a fost lovit - VIDEO