Antena Meniu Search
x

Curs valutar

De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și raţele iar Trump le salvează

Alegeri SUA 2024. Platforma de socializare X a fost invadată, începând cu 9 septembrie, de memeuri  generate de inteligenţa artificială în care Donald Trump apare salvând pisici, raţe şi alte animale de companie. Totul a pornit de la o exagerare potrivit căreia migranții le mănâncă americanilor pisicile și câinii şi a ajuns temă în dezbaterea cu Kamala Harris. 

de Redactia Observator

la 11.09.2024 , 16:42

Fostul președinte Donald Trump a intrat în trending weekendul trecut pe platforma X (fostă Twitter) după ce mai mulţi influenceri de dreapta (republicani) au răspândit masiv fotografii generate de AI care îl înfăţişează salvând pisici și rațe. Imaginile care au devenit memeuri virale au plecat de la un fake news potrivit căruia migranții din Haiti vânează și mănâncă gâște și rațe în Ohio și Alabama.

Anatomia unui fake news

Povestea pe tema migranţilor haitieni a fost vehiculată recent de mai mulţi lideri şi susţinători republicani, răspândită pe social media de americanii antimigranţi, dar infirmată de autorităţi. În timp ce se discuta despre problema migraţiei la dezbaterea cu Kamala Harris, Donald Trump a reluat afirmaţia mincinoasă potrivit căreia migranţii ajunşi în SUA mănâncă animale de companie. "La Springfield, mănâncă câini, oamenii care vin (migranţii) mănâncă pisici. Ei mănâncă animalele de companie ale localnicilor. Asta se întâmplă în ţara noastră", a spus candidatul republican care a avertizat că dacă Harris va câştiga, Statele Unite se vor transforma într-o "Venezuela pe steroizi".

Articolul continuă după reclamă

De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și câinii

X

Pe acelaşi subiect

De câteva zile, americanii antimigranţi susţin în mod fals că haitienii ajunşi în SUA mănâncă animale de companie pe care le fură din curțile oamenilor. Un influencer republican a publicat pe 9 septembrie o fotografie cu un bărbat de culoare, presupus a fi din Haiti, care se plimbă cu o gâscă sub braţ. "Suntem terminaţi", se plânge Savanah Hernandez, editor la un site canadian de extremă dreapta, The Post Millennial. Mesajul ei a strâns peste 11 milioane de vizualizări. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Statele Unite trăiesc migranţi din Haiti de zeci de ani. Până acum ei nu au fost niciodată acuzați că au furat și consumat pe scară largă raţe sau alte animale de companie.

Acuzațiile au apărut în weekend, după ce americanii de dreapta au descoperit că o femeie de 27 de ani a fost acuzată că a rănit intenţionat un animal pentru a-l mânca. Pe 16 august, Allexis Tella Ferrell, o femeie din Canton (Ohio), ar fi ucis în public o pisică călcându-o cu piciorul pe cap pentru a-o mânca. Povestea a fost relatată pe 21 august de Fox News

De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și câinii

X

De unde au plecat memeurile virale cu Trump care salvează pisici şi raţe

Cazul a devenit viral pe platforma X, unde mulţi americani cu orientări politice de extremă dreapta au sugerat că fapta femeii este legată de tradiţiile din Haiti. "Această doamnă este din Haiti? Ei fac prostiile dinastea acolo. Aud povești despre pisici și câini care sunt mâncați de migranţi ilegali", a comentat un utilizator. Influencerul Charlie Kirk, urmărit de 3,3 milioane de oameni pe X, a distribuit şi el teoria că migranţii din Haiti fură pisici din curţile oamenilor şi le mănâncă.

De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și câinii

X

Ca răspuns la aceste acuzații, activiştii şi influencerii conservatori au generat memeuri cu Trump în ipostaza de erou, salvând pisici și rațe de la haitienii înfometați. Unul dintre cele mai populare meme-uri generate de inteligență artificială este cel care îl arată pe Trump ținând sub fiecare braț o pisică și o rață în timp ce fuge de o mulțime formată din bărbați de culoare.

Textul care o însoţeşte este: "Salvează pisicile! Salvează rațele! Votează-l pe Donald Trump!" Un alt meme înfăţişează o pisică în fața unui grup de haitieni. Pisica are o pancartă pe care scrie "Votați pentru Trump".  Memeurile au fost distribuite inclusiv de Elon Musk, proprietarul platformei X şi un susţinător al lui Donald Trump.

De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și câinii

X

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se par prea stricte regulile impuse pentru uniforma elevilor?
Observator » Ştiri externe » De unde au pornit memeurile virale cu migranții care le mănâncă americanilor pisicile și raţele iar Trump le salvează