Antena Meniu Search
x

Video Consiliul de supraveghere al Facebook menţine suspendarea contului lui Donald Trump: Această decizie nu poate fi permanentă

Consiliul de supraveghere și-a anunțat decizia, aproape la patru luni de la revolta din Capitolul SUA, în urma căreia contul de Facebook al lui Donald Trump a fost suspendat pe termen nelimitat.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 05.05.2021, 17:14

Conturile de Facebook, Instagram şi Twitter ale lui Donald Trump rămân blocate - Profi Media

Consiliul de Supraveghere al Facebook a confirmat decizia companiei de a suspenda contul fostului președinte Donald Trump, în urma violențelor de la Capitoliu, dar arată că această decizie nu poate fi permanentă. Consiliul a decis să menţină decizia grupului de a interzice fostului şef de stat să posteze mesaje atât pe pagina de Facebook, cât şi pe contul de Instragram. Însă critică gigantul şi apreciază că nu era ”potrivit ca Facebook să impună” o sancţiune pe o perioadă nedeterminată. El cere Facebook ”să reexamineze o decizie arbitrară impusă la 7 ianuarie” în următoarele şase luni.

Decizie finală în cazul contului de Facebook al lui Donald Trump

Consiliul de supraveghere al Facebook a confirmat miercuri menţinerea suspendării conturilor lui Trump, într-o decizie importantă care stabilește un precedent pentru cât de departe poate ajunge gigantul social media în cenzurarea utilizatorilor săi, scrie Daily Mail.

A fost prima dată când compania a blocat vreodată un politician sau un lider mondial să nu folosească site-ul și decizia a ridicat o întrebare majoră despre puterea pe care o deține asupra libertății de exprimare.

Pe acelaşi subiect

Pe de o parte, criticii au dat vina pe Trump pentru revolta din Capitoliul SUA și au cerut să fie blocat definitiv, iar pe de altă parte, fanii și adepții fostului președinte au considerat că este un alt pas al Facebook și al marii tehnologii să spulbere voci conservatoare și să ofere sprijin pentru candidații republicani.

Suspendarea conturilor lui Donald Trump, intens criticată

Consiliul a declarat luna trecută că a primit peste 9.000 de mesaje publice privind suspendarea pe termen nedeterminat a lui Trump pe Facebook și Instagram. Facebook a suspendat contul lui Trump după revoltele de la Capitolul SUA, din 6 ianuarie și ulterior a trimis acea decizie către Oversight Board, un organism independent care are puterea de a inversa deciziile de conținut Facebook și de a crea un precedent, care va da posibilitatea oricui să conteste decizia de suspendare "definitivă" a unui cont de Facebook, scrie CNN.

Conturile de Facebook şi Instagram ale lui Trump a fost suspendate pe termen nedeterminat pe 7 ianuarie, la o zi după ce susținătorii săi au luat cu asalt Capitoliul SUA, în încercarea de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020. Twitter și YouTube au luat măsuri similare, citând un risc continuu de violență și incitare la violenţă.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook: "Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari".  Mai târziu în acea lună, Facebook a cerut Consiliului de Supraveghere o hotărâre cu privire la suspendarea suspendării lui Trump, spunând că semnificația problemei justifică revizuirea sa independentă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Consiliul de supraveghere al Facebook menţine suspendarea contului lui Donald Trump: Această decizie nu poate fi permanentă