Antena Meniu Search
x

Decizie majoră privind carnea produsă în laborator. Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa produsul

Două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), transmite Reuters care citează reprezentanţi ai celor două companii.

de Redactia Observator

la 22.06.2023, 09:21

Decizie majoră privind carnea cultivată în laborator
Decizie majoră privind carnea cultivată în laborator - Shutterstock

Un nou pas înainte pentru carnea cultivată în laborator. Cele două companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

Carnea cultivată în laborator. SUA, a doua ţară care permite vânzarea cu amănuntul

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi "crescute" în cuve din oţel, relatează Agerpres"Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere", a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Decizie majoră privind carnea produsă în laborator. Două companii americane au primit aprobarea finală pentru a comercializa produsul