Antena Meniu Search
x

Declaratia de razboi a Coreei de Nord nu intimideaza SUA. Vezi AICI mesajul americanilor

Oficiali din cadrul Pentagonului promit noi demonstratii de capacitati militare in timpul manevrelor organizate in comun cu armata sud-coreeana, in contextul tensiunilor din ce in ce mai intense cu Coreea de Nord.

Zilele trecute, bombardiere invizibile pe radar de tip B-2, care pot fi dotate cu capacitati nucleare, au survolat Coreea de Sud. In urma cu cateva saptamani, Statele Unite au trimis in zona si bombardiere de tip B-52.

"Statele Unite vor continua sa prezinte capacitati militare ultramoderne la aceste exercitii", a declarat un oficial de la Pentagon, citat de Wall Street Journal.

Desi utilizarea unor bombardiere de asemenea calibru risca sa atraga actiuni imprevizibile de retorsiune din partea Coreei de Nord, oficialii americani cred ca, in final, efectele vor fi stabilizatoare.

Coreea de Nord a anuntat sambata dimineata ca este in "stare de razboi", dupa ce a amenintat in mod repetat ca ar putea lansa atacuri nucleare preventive impotriva Coreei de Sud si Statelor Unite. Rusia, China si Franta au adresat un apel la calm tuturor partilor.

Sursa: Antena 3

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mergeţi cu plăcere la job?

Observator » Stiri externe » Declaratia de razboi a Coreei de Nord nu intimideaza SUA. Vezi AICI mesajul americanilor