Antena Meniu Search
x

Video Defibrilator furat de pe plaja din Lefkada, în timp ce salvamarii încercau să ajungă la românul înghițit de valurile uriașe

Presa elenă publică o informație șocantă, legată de tragedia petrecută în urmă cu câteva zile pe o plajă din Lefkada, când un român a murit înecat după ce a fost lovit de valurile uriașe și tras în larg de curenții puternici. Potrivit ilefkada.gr, în timp ce salvamarii își riscau viața încercând să ajungă la bărbat, pentru a-l aduce la mal, defibrilatorul adus pentru a acorda primul ajutor și lăsat pe un șezlong a fost furat. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 24.06.2023, 12:35

Defibrilator furat de pe plaja din Lefkada, în timp ce salvamarii încercau să ajungă la românul înghițit de valurile uriașe - Observator / arhiva

Cei doi salvamari care au intervenit sâmbătă, 17 iunie, pe plaja Kathisma, una dintre cele mai mari din Lefkada, pentru a ajunge la românul tras în larg de curenții puternici, lăsaseră defibrilatorul pe un șezlong. Când totul s-a sfârșit, din păcate cu moartea românului de 50 de ani, salvamarii au căutat defibrilatorul, dar nu l-au găsit nicăieri.

Inițial, au crezut că fusese luat de personalul magazinelor din apropiere, pentru a-l păzi, însă nimeni nu știa nimic. Așa că au anunțat poliția.

Filmul tragediei din Lefkada

Reamintim că, în urmă cu o săptămână, vacanța unei familii de români s-a sfârșit tragic, în timpul unei vacanţe în Lefkada, Grecia. Un bărbat în vârstă de 50 de ani a murit înecat, iar soţia lui a fost scoasă la mal în ultima clipă, după ce au intrat în marea agitată și au fost trași în larg de curenții puternici. După mai bine de două ore, salvamarii au reuşit să scoată din apa mării un bărbat de 50 de ani. Fără suflare.

Pe acelaşi subiect

Pe soţia lui, tot româncă, au adus-o la mal în ultimul moment. Cei doi încercaseră să îşi facă un selfie în apă când au fost loviţi de valuri de peste 2 metri şi au fost traşi în larg.  Imaginile filmate de turiștii îngroziți arată eforturile supraomenești ale celor doi salvamari, care, cu riscul vieții, s-au luptat pentru a ajunge la românul înghițit de valuri. După mai bine de două ore, au reuşit să-l scoată din apa mării și să-l aducă pe uscat.

Din păcate, pentru bărbatul de 50 de ani nu se mai putea face nimic.

Atenție, imagini cu puternic impact emoțional!

Plaja din Lefkada este cunoscută pentru valurile mari şi curenţii puternici, care atrag mulţi surferi. Pentru turiştii obişnuiţi este însă un loc extrem de periculos, după furtuni şi ploi abundente.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Defibrilator furat de pe plaja din Lefkada, în timp ce salvamarii încercau să ajungă la românul înghițit de valurile uriașe