Antena Meniu Search
x

Video Derek Chauvin, poliţistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare

Poliţistul american Derek Chauvin, condamnat pentru uciderea afro-americanului George Floyd, al cărui deces provocase o mişcare amplă antirasistă în SUA, a fost rănit prin înjunghiere de un alt deţinut într-o închisoare federală din Arizona, în sud-vestul SUA, potrivit New York Times, citat de AFP.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 25.11.2023, 20:47

Vezi și

Derek Chauvin "a fost înjunghiat vineri într-o închisoare federală din Tucson, în Arizona, afirmă două persoane la curent cu acest caz", scrie cotidianul american, citat de Agerpres. Autorităţile penitenciare federale americane au transmis o declaraţie confirmând o "agresiune", fără a preciza însă numele victimei. Angajaţi ai închisorii "au luat măsuri pentru a salva viaţa unei persoane încarcerate", fiind solicitată asistenţă din partea serviciilor medicale de urgenţă, potrivit lor.

Curtea Supremă a SUA respinsese săptămâna trecută recursul lui Derek Chauvin

Deţinutul a fost transportat "spre un spital local pentru a primi îngrijiri acolo şi pentru a fi examinat", au mai adăugat acestea. La 25 mai 2020, poliţistul alb, agent al poliţiei din Minneapolis (est), şi-a ţinut genunchiul pe gâtul afro-americanului de 40 de ani aproape zece minute, impasibil la intervenţiile trecătorilor şi gemetele lui George Floyd.

Alţi doi poliţişti ajutaseră la menţinerea acestuia la pământ. Scena, filmată şi postată online, a provocat declanşarea unor uriaşe manifestaţii împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti pe întreg teritoriul SUA şi în afara ţării. Derek Chauvin a fost recunoscut culpabil de omor de către justiţia statului din Minnesota în urma unui proces extrem de mediatizat în 2021 şi condamnat la 22 de ani şi jumătate de închisoare.

Curtea Supremă a SUA respinsese săptămâna trecută recursul lui Derek Chauvin împotriva acestei condamnări. Derek Chauvin şi-a recunoscut vinovăţia de "încălcarea drepturilor civice" ale lui George Floyd în faţa unui judecător federal, fiindu-i schimbată pedeapsa în 2022 la 21 de ani de închisoare, potrivit AFP.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Derek Chauvin, poliţistul condamnat pentru uciderea lui George Floyd, înjunghiat în închisoare