Antena Meniu Search
x

Derek Chauvin, polițistul încarcerat după moartea lui George Floyd, înjunghiat de 22 de ori în închisoare de un membru al mafiei mexicane

Derek Chauvin - fostul ofițer de poliție încarcerat pentru uciderea lui George Floyd - a fost înjunghiat de 22 de ori cu un "cuțit improvizat" în închisoare. Un fost membru al mafiei mexicane a spus că l-a atacat pe Chauvin în Vinerea Neagră ca să amintească de Black Lives Matter.

de Redactia Observator

la 02.12.2023, 15:33

Derek Chauvin George Floyd
Derek Chauvin, polițistul încarcerat după moartea lui George Floyd, înjunghiat de 22 de ori în închisoare de un membru al mafiei mexicane - Profimedia Images

John Turscak este acuzat de tentativă de omor, în urma atacului din 24 noiembrie, Vinerea Neagră, informează Sky News. Bărbatul de 52 de ani, fost membru al Mafiei mexicane, le-a spus agenților FBI că l-a atacat pe Chauvin la acea dată ca o legătură simbolică cu mișcarea Black Lives Matter.

De asemenea, el a dezvăluit că se gândea de mai bine de o lună să îl atace pe Chauvin - și a spus că l-ar fi ucis dacă ofițerii nu ar fi intervenit atât de repede.

Derek Chauvin a fost înjunghiat în biblioteca închisorii, iar prognoza arată că va supraviețui atacului

Turscak a fost acuzat de trei capete de acuzare pentru agresiune și ar putea fi condamnat la încă 60 de ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat. El ar fi trebuit să își ispășească sentința actuală până în 2026.

Pe acelaşi subiect

El a condus o facțiune a mafiei mexicane din Los Angeles la sfârșitul anilor 1990 și a fost poreclit "Străinul". Apoi a devenit informator al FBI și a înregistrat conversațiile cu asociații săi în speranța că va primi o sentință mai ușoară.

Chauvin fusese mutat în închisoarea din Tucson, Arizona, în august anul trecut - iar la momentul respectiv, avocatul său a cerut ca acesta să fie ținut departe de ceilalți deținuți. Polițistul a fost condamnat pentru crimă de gradul doi și încălcarea drepturilor civile ale lui George Floyd după ce i-a apăsat un genunchi pe gât timp de nouă minute și jumătate în fața unui magazin din Minnesota în 2020.

Floyd fusese bănuit că a folosit o bancnotă falsă de 20 de dolari. Imaginile filmate de trecători l-au surprins spunându-le ofițerilor "Nu pot să respir". Moartea sa a declanșat proteste în întreaga lume și o recunoaștere națională a brutalității poliției și a rasismului.

Chauvin a fost condamnat ulterior la 22 de ani și jumătate în spatele gratiilor, dar unii membri ai familiei lui Floyd au susținut că pedeapsa cu închisoarea a fost "dezamăgitoare" și prea scurtă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Derek Chauvin, polițistul încarcerat după moartea lui George Floyd, înjunghiat de 22 de ori în închisoare de un membru al mafiei mexicane