Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zeci de mii de deţinuţi eliberaţi din închisori, pentru combaterea epidemiei de coronavirus, în Iran

Decizie dramatică luată de Iran, în încercarea a combate răspândirea noului coronavirus în închisori. Autorităţile au eliberat temporar 70.000 de deţinuţi.

de Veronica Micu

la 10.03.2020 , 08:36

Zeci de mii de deţinuţi eliberaţi din închisori, în Iran, pentru combaterea epidemiei de coronavirus - Twitter / Al Jazeera
  • Iranul a eliberat temporar circa 70.000 de prizonieri.
  • Deocamdată, nu se ştie când cei eliberaţi trebuie să revină în închisori.

Decizie dramatică luată de Iran, în încercarea a combate răspândirea noului coronavirus în închisori. Autorităţile au eliberat temporar 70.000 de deţinuţi.

Anunţul a fost făcut de şeful sistemului judiciar din Iran, Ebrahim Raisi, după ce, în ultimele 24 de ore, în ţară au fost raportate 595 de cazuri noi şi 43 de decese.

Raisi a spus că eliberarea deţinuţilor va continua ”atâta timp cât nu provoacă lipsă de securitate în societate”, potrivit site-ului de ştiri Mizan, citat de Reuters.

Articolul continuă după reclamă

Numărul total al cazurilor în Iran a ajuns la 7.161, iar cel al deceselor la 237, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Veronica Micu Like

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Zeci de mii de deţinuţi eliberaţi din închisori, pentru combaterea epidemiei de coronavirus, în Iran