Antena Meniu Search
x

Dezastru umanitar fără precedent; peste 80% din populația civilă, afectată de război

Treisprezece organizații umanitare au făcut apel la încetarea 'imediată' a focului în Yemen, pentru a 'salva milioane' de vieți în această țară, unde 80% dintre civili sunt afectați de război și au nevoie de asistență

Treisprezece organizații umanitare au făcut apel la încetarea 'imediată' a focului în Yemen, pentru a 'salva milioane' de vieți în această țară, unde 80% dintre civili sunt afectați de război și au nevoie de asistență. 

Conflictul, care a cunoscut o escaladare semnificativă în luna martie odată cu intervenția aviației saudite, afectează aproape 20 de milioane de persoane în Yemen, semnalează cele 13 asociații implicate în ajutorarea populației civile yemenite, după cum relatează AFP.

'Yemeniții fac parte dintre aceia care au cele mai mari nevoi umanitare din lume', se mai arată în textul organizațiilor menționate, între care figurează Action Contre la Faim (Acțiunea împotriva Foametei), Care, Oxfam și Save the Children (Salvați Copiii).

'Yemenul are nevoie urgent de o încetare permanentă a focului', de ridicarea 'blocadei economice inițiate de Arabia Saudită', de încetarea 'aprovizionării cu arme a tuturor părților' și de 'o creștere consecventă a finanțării acțiunilor umanitare și a dezvoltării pe termen lung', subliniază organizațiile amintite.

O reuniune a reprezentanților părților yemenite implicate în conflict va avea loc începând de duminică la Geneva, sub auspiciile ONU, dar, potrivit experților, este puțin probabil ca aceste 'consultări' să aducă o încetare definitivă a ostilităților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Dezastru umanitar fără precedent; peste 80% din populația civilă, afectată de război