Antena Meniu Search
x

Dezmăţ cu vedete goale într-un club de noapte din Moscova în timp ce ruşii mor pe front. Reacţia lui Putin după scandalul monstru

Scandal monstru în Rusia. Mai multe vedete, personalităţi şi cântăreţi au participat pe 21 decembrie la "o petrecere privată aproape nud" într-un club de noapte din Moscova. Bloggeri, politicieni și activiștii pro-Kremlin s-au înfuriat când au auzit de dezmăţ în timp ce soldații ruși își riscă viața în cadrul "operațiunii militare speciale". Scandalul vine în timp ce Kremlinul promovează o agendă  socială tradiţională. Vedetele au început să piardă contracte şi spectacole iar Vladimir Putin nu s-a arătat deloc amuzat de scandal, relatează Reuters.  

de Redactia Observator

la 28.12.2023, 12:16

Dezmăţ cu vedete goale într-un club de noapte din Moscova în timp ce ruşii mor pe front. Reacţia lui Putin după scandalul monstru
Dezmăţ cu vedete goale într-un club de noapte din Moscova în timp ce ruşii mor pe front. Reacţia lui Putin după scandalul monstru - Profimedia

Ceea ce s-a întâmplat pe 21 decembrie într-un club de noapte din Moscova a devenit scandalul momentului în Rusia şi spune multe despre atmosfera actuală din ţără, relatează BBC.

Bloggeriţa și prezentatoarea TV Anastasia Ivleeva a organizat o "petrecere aproape goală" în clubul de noapte Mutabor din Moscova. La eveniment au participat vedete pop, staruri de film şi influenceri dezbrăcaţi sau aproape dezbrăcaţi. Inclusiv rapperul rus Vacio, pe numele său real Nikolai Vasiliev, care a venit doar în încălţări sport și cu o șosetă plasată strategic pe organul genital. A participat inclusiv jurnalista Ksenia Sobchak, al cărei tată Anatoli a fost prietenul și șeful lui Vladimir Putin.

Deşi petrecerea a fost privată, totul a devenit brusc foarte public când pe rețelele de socializare au început să circule filmări și fotografii. Peste noapte, ciorapul purtat de rapperul Vacio a devenit cel mai dezbătut scandal din Rusia. 

Scandalul i-a înfuriat pe cei care susțin războiul Rusiei în Ucraina

Pe acelaşi subiect

Bloggeri, politicieni și activiștii pro-Kremlin, care susțin războiul din Ucraina, s-au înfuriat. Cum este posibil un asemenea dezmăţ în timp ce ruşii mor pe front? Popularul canalul de Telegram Baza, cu surse în serviciile de securitate, a relatat că inclusiv soldaţii de pe front s-au plâns când au văzut imaginile de la petrecerea semi nud. Detaliile scandalului au ajuns şi la urechile lui Vladimir Putin care nu a fost deloc amuzat. 

Dmitri Peskov, purtătorul său de cuvânt, le-a cerut miercuri reporterilor să-l cruţe de a comenta scandalul. "Hai să fim singurii din țară care nu discutăm despre acest subiect."

Brusc, toate vedetele implicate au început să piardă contracte în spectacole, filme, show-uri, sau s-au trezit cu acuzaţii de fraudă. Rapperul Vacio a fost arestat pentru 15 zile pentru "comportament turbulent". De asemenea, a fost amendat cu 200.000 de ruble pentru "promovarea relațiilor sexuale netradiționale".

Organizatoarea petrecerii Anastasia (Nastya) Ivleeva riscă să fie dată în judecată şi să piardă importante contracte de publicitate. Ruşii îi cer să plătească un miliard de ruble unei fundații care strânge donaţii pentru soldaţii implicaţi în "operațiunea militară specială" a Kremlinului. În plus autoritățile ruse au deschis o investigație pentru fraudă fiscală care i-ar putea aduce o pedeapsă de cinci ani de închisoare.

Ivleeva a participat la petrecere purtând bijuterii în valoare de 23 de milioane de ruble (251.000 de dolari). "Se spune că Rusia știe să ierte. Dacă e aşa, vă rog pe voi să-mi acordaţi o a doua șansă. Dacă răspunsul este nu, atunci sunt gata pentru execuția mea publică. Sunt pregătită pentru orice rezultat", a spus Ivleeva într-un mesaj video.

Cum sunt pedepsite vedetele de la petrecerea "aproape goală"

Multe dintre vedete sunt ameninţate acum cu anularea concertelor și rezilierea contractelor de publicitate. Mai mult, unele personalităţi au fost scoase din emisiunile de divertisment pentru Revelion înregistrate de televiziunea rusă

Rând pe rând, invitații la petrecere au publicat mesaje pe rețelele de socializare, unii şi-au cerut scuze, alții au explicat că nu au făcut nimic rău. "Recunosc că am făcut o greșeală", a declarat starul Philipp Kirkorov. "Ultimul lucru pe care mi-l doresc este ca un astfel de eveniment, greșeala mea, să aibă ca rezultat restricții asupra carierei mele în Rusia, singura țară în care exist ca artist și ca cetățean." "Am purtat un pluover pe gât, un trenci mare, pantaloni și pantofi" a spus şi cântăreţul Dima Bilan. "Nu puteam să știu dinainte ce vor purta ceilalți invitaţi."

Reacţia publicului a fost șoc pentru aceste vedete, scrie BBC. În urma declanşării războiului din Ucraina, multe staruri au ales să rămână în Rusia pentru a-și continua cariera și stilul de viață opulent. Au fost pedepsite public doar celebritățile anti-război care au părăsit Rusia.

"Sistemul politic al Rusiei se bazează din ce în ce mai mult pe țapi ispășitori. Are nevoie de grupuri sau persoane pe care să dea vina pentru problemele din țară și din străinătate. Până acum, acești țapi ispășitori au fost Ucraina, SUA, Marea Britanie, UE și NATO. Acum, se pare, că şi unele celebrități sunt pe listă", a comentat corespondentul BBC la Moscova, Steve Rosenberg. 

"A organiza astfel de evenimente într-un moment în care băieții noștri mor în operațiunea militară specială și mulți copii își pierd tații este cinic. Soldații noștri din prima linie cu siguranță nu se luptă pentru asta", a declarat Ekaterina Mizulina, șefa cenzurii online din Rusia.  

O femeie care a relatat că nepotul ei și-a pierdut ambele picioare pe front a scris într-o postare că vedetele ar trebui să plătească pentru proteze drept pedeapsă. "Asta ar fi o scuză mai bună" a scris femeia, citată de Reuters. 

Scandalul vine în timp ce Vladimir Putin este în plină campanie electorală înaintea alegerilor din martie 2024 când toată lumea se aşteaptă să câștige confortabil încă un mandat de șase ani. În ultimele luni şi-a întărit discursul social tradiţional, îndemnând familiile să aibă opt sau mai mulți copii. În noiembrie, Curtea Supremă a Rusiei a interzis pentru extremism mişcarea internaţională LGBT+, precum şi toate filialele acesteia în Rusia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Dezmăţ cu vedete goale într-un club de noapte din Moscova în timp ce ruşii mor pe front. Reacţia lui Putin după scandalul monstru