Antena Meniu Search
x

Galerie foto "Din păcate, nu mi-am putut salva fiica". Primele declaraţii făcute de tatăl care îşi ţinea de mână fetiţa moartă, imaginea-simbol a tragediei din Turcia

La mai bine de o săptămână de la cutremurele care au devastat Turcia și Siria, bilanțul victimelor a depășit 37.000 de persoane și continuă să crească. Pe lângă cei care și-au pierdut viața, se mai adaugă zecile de mii care au fost răniți și milioanele care au rămas fără un acoperiș deasupra capului. Dimensiunile tragediei pot fi exprimate în cifre, dar cel mai bine de unele imagini care au ajuns virale în scurt timp. În una dintre acestea apare Mesut Hancer fotografiat ținând mâna fiicei sale de 15 ani, Irmak, sub dărâmăturile din orașul Kahramanmaras din sudul Turciei, în apropiere de epicentrul cutremurului. El a spus că aceasta a murit în momentul în care seismul a lovit, fără nicio șansă de scăpare, notează CNN.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 18:45

Într-un interviu recent, bărbatul a vorbit despre tragedia sa, dar și despre modul în care a petrecut trei zile încercând să-și scoată fiica de sub dărâmături. Aceasta se afla în vizită la bunica acesteia.

"A fost groaznic. De îndată ce am auzit vestea, m-am grăbit. Și cu mâinile mele goale, cu mijloacele mele, cu mare efort am încercat să-mi scot fiica. Cu toate acestea, din păcate, nu mi-am putut salva fiica", a spus Hancer. "Pierderea unei mame, a unui tată sau a fraților, pierderea unui copil este un alt nivel de disperare", a adăugat acesta.

"Nu am avut speranță pentru că era o grindă mare peste fiica mea. De la mijloc era liberă, dar în rest era acoperită de dărâmături", a bărbatul. "Din păcate, ea a murit chiar acolo și atunci, în timpul cutremurului. Nu avea nici o șansă de supraviețuire."

Din nefericire, durerea bărbatului nu se limitează doar la pierderea fiicei sale. Jurnaliștii notează că în casa care a fost distrusă de cutremur se mai aflau mama acestuia, doi frați mai mari, o cumnată și o nepoată. De asemenea, Mesut Hancer nu poate intra nici măcar în propria sa locuință și, în acest moment, nu mai are unde să se adăpostească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » "Din păcate, nu mi-am putut salva fiica". Primele declaraţii făcute de tatăl care îşi ţinea de mână fetiţa moartă, imaginea-simbol a tragediei din Turcia