Antena Meniu Search
x

Video Dineu de lux cu 300 de invitaţi organizat de Casa Albă pentru vizita lui Macron. Jill Biden: "Pregătirea unei cine poate fi un act de iubire"

Cel mai aşteptat dineu al anului a avut loc aseară la Casa Albă. Joe Biden şi prima doamnă a Statelor Unite i-au întâmpinat cu cel mai mare fast pe Emmanuel şi Brigitte Macron. Este modul în care Joe Biden încearcă să-l cucerească pe liderul de la Elysee, cu care are o relaţie tensionată. Pe lângă politicieni, la cina selectă au participat vedete şi oameni de afaceri. 

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 20:56

Vezi și

Homar din Maine, caviar american, carne de vită cu marmeladă de ceapă franţuzească şi brânza Rogue River Blue din Oregon, care a câștigat medalia de aur la World Cheese Awards, 

sunt doar câteva dintre delicatesele cu care au fost aşteptaţi la Casa Albă Emmanuel şi Brigitte Macron.  

Jill Biden, prima doamnă a SUA: Am învăţat că pregătirea unei cine poate fi un act de iubire. Prima noastă cină de stat, pe care o organizăm mâine seară, pe Peluza de Sud, nu face excepţie.    

Joe Biden şi Emmanuel Macron au ciocnit pentru unitatea transatlantică cu o selecţie din cele mai bune vinuri californiene. 

Pe acelaşi subiect

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite​: Trăiască Franța. Și Dumnezeu să binecuvânteze America. 

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Trăiască Statele Unite ale Americii, trăiască Franța. Noroc.

340 de oaspeţi au fost invitaţi la dineu

Liderul de la Casa Alb a vurt să fie un dineu care să rămână în istorie, mai ales că este primul pe care îl găzduieşte după trei ani de mandat. 340 de oaspeţi au fost invitaţi: magnaţi care au sponsorizat campania electorală a lui Joe Biden, vedete, oficiali de stat şi lideri militari. Printre cei prezenţi s-au numărat actorul Kurt Russell și actrița Jennifer Garner, John Legend, celebrul designer de pantofi Christian Louboutin, faimoasa editoare a revistei Vogue, Anna Wintour, dar şi seful Apple, Tim Cook. 

Discuţie reporter - Tim Cook:

La câte astfel de cine aţi fost, domnule Tim Cook?

Am fost la câteva... 

Şi cum e?

Mi-au plăcut toate. 

Înainte de dineu, cei doi lideri au discutat timp de trei ore despre situaţia din Ucraina, dar şi subicte sensibile precum scandalul submarinelor. Cei doi preşedinţi au vorbit şi despre inflaţie. Joe Biden a promis să modifice legea americană, astfel încât să nu afecteze întreprinderile din sectorul verde, din Europa. Subvențiile masive pentru industria americană ar putea crea probleme majore celei europene, care nu ar mai putea face față competiției. 

Joe Biden, preşedintele Statelor Unite​: În această seară sărbătorim alianța de durată dintre Franța și Statele Unite. Franța a fost primul nostru aliat. Franța a fost primul nostru prieten. Astăzi, suntem încă uniți de cele mai importante lucruri: democrația, libertatea, egalitatea, oportunitățile și libertatea.

Emmanuel Macron, preşedintele Franţei: Stăm împreună, umăr la umăr, tocmai pentru a avea dreptul să spunem în același timp: "Noi, poporul" și "Liberte, egalite, fraternite".

Cât despre ţinute, Jill Biden şi Brigitte Macron au strălucit. Prima doamnă a Americii a purtat o rochie de seară bleumarin, cu motive florale, creaţia lui Oscar de la Renta, în timp ce Brigitte Macron a avut o rochie lungă, albă cu detalii argintii, marca Louis Vuitton. Bărbaţii au venit îmbrăcaţi clasic, la costum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Dineu de lux cu 300 de invitaţi organizat de Casa Albă pentru vizita lui Macron. Jill Biden: "Pregătirea unei cine poate fi un act de iubire"