Antena Meniu Search
x

Video New York-ul şi-a pus straiele de sărbătoare. Aprinderea bradului de la Rockefeller Center dă startul sezonului de Crăciun

Americanii au început numărătoarea inversă până la sărbătorile de iarnă. Zeci de mii de becuri colorate au fost aprinse în cel mai cunoscut brad din Statele Unite, amplasat în Centrul Rockefeller din New York. Momentul a fost completat cu un spectacol muzical de excepţie. La Casa Albă, preşedintele Joe Biden şi prima doamnă au participat la ceremonia iluminării pomului de Crăciun.

de Redactia Observator

la 01.12.2022, 20:35

Vezi și

Potrivit Agerpres, ceremonia de aprindere, care are loc de 90 de ani şi este transmisă la TV, a cuprins anul acesta spectacole susţinute de Alicia Keys, Gwen Stefani, Blake Shelton, Andrea Bocelli şi Rockettes, celebrele dansatoare din spectacolul de Crăciun de la Radio City.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bradul are o înălţime de 25 de metri şi cântăreşte 14 tone

Dar ceea ce a atras toate privirile a fost spectacolul de lumini de pe ramurile bradului norvegian, înalt de peste 25 de metri şi cântărind aproximativ 14 tone, care a călătorit aproximativ 320 de kilometri din oraşul Queensbury, în nordul statului New York.

Bradul vechi de aproape un secol este împodobit cu 50.000 de lumini LED multicolore, care au fost aprinse la sfârşitul festivităţilor, la ora locală 22.00 (03.00 GMT joi), şi are în vârf o stea Swarovski folosită din 2018, care cântăreşte 408,23 kg şi are 70 de vârfuri acoperite cu 3 milioane de cristale.

Situat lângă patinoarul de gheaţă al complexului comercial, bradul va fi iluminat în fiecare zi după apusul soarelui până la miezul nopţii, iar autorităţile au anunţat că vor închide traficul rutier în vecinătate în acest interval.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » New York-ul şi-a pus straiele de sărbătoare. Aprinderea bradului de la Rockefeller Center dă startul sezonului de Crăciun