Antena Meniu Search
x

Primul dineu de stat de la Casa Albă după trei ani. Emmanuel Macron, invitatul special al lui Joe Biden

Preşedintele Joe Biden şi prima doamnă, Jill, au oferit un somptuos dineu de stat în onoarea înalţilor oaspeţi francezi, Emmanuel Macron şi soţia sa Brigitte. A fost primul asemenea eveniment de la Casa Albă după mai bine de trei ani de întrerupere, din cauza pandemiei. Printre invitaţi s-au aflat zeci de vedete ale politicii, afacerilor, muzicii şi filmului. 

de Redactia Observator

la 02.12.2022, 08:39

Vezi și

Anterior, după trei ore de convorbiri, Macron şi Biden şi-au reafirmat hotărârea de a susţine Ucraina şi de a trage la răspundere Rusia pentru crime de război. Macron a declarat, totuşi, că va menţine comunicarea cu Vladimir Putin pentru a preveni escaladarea conflictului. Iar Joe Biden a spus că este şi el gata să discute cu Putin, dar numai dacă acesta va arăta că doreşte să pună capăt războiului, ceea ce, până acum, nu a făcut. 

Biden dispus să discute cu Putin

"Sunt gata să vorbesc cu Putin în cazul în care caută o modalitate de a pune capăt războiului. Nu a făcut-o încă", a declarat preşedintele SUA în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său francez."Dacă s-ar întâmpla acest lucru, atunci, în consultare cu prietenii mei francezi şi ai NATO aş fi bucuros să mă aşez împreună cu Putin să văd ce are de gând. Nu a făcut-o încă", a continuat Joe Biden.

Înaintea invadării Ucrainei, pe 24 februarie, preşedintele Biden şi secretarul de stat Antony Blinken au discutat cu Rusia, avertizând-o asupra consecinţelor unui astfel de atac. De atunci, preşedintele Biden nu a mai avut niciun contact direct, chiar dacă înalţi oficiali americani au menţinut căile de comunicare deschise cu Moscova, iar şeful diplomaţiei americane a vorbit cel puţin o dată cu omologul său rus Serghei Lavrov.

"Există o modalitate de a pune capăt acestui război, o modalitate raţională. Putin să se retragă din Ucraina. Dar nu este cazul", a spus din nou Biden."Creşe, spitale, case cu copii bombardate. Este îngrozitor ceea ce face", a adăugat el, subliniind că "ideea că Putin poate învinge Ucraina este dincolo de înţelegere".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Primul dineu de stat de la Casa Albă după trei ani. Emmanuel Macron, invitatul special al lui Joe Biden