Antena Meniu Search
x

Foto Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost transferat în regiunea Vladimir, înainte de a fi dus într-o colonie penitenciară

Disidentul rus Aleksei Navalnîi a ajuns în Vladimir, o regiune situată la 200 de kilometri est de Moscova, unde a fost plasat mai întâi în carantină şi urmează să fie trasferat într-o colonie penitenciară, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de doi ani şi jumătate de închisoare, a anunţat duminică un organism public din Rusia, relatează AFP.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 28.02.2021, 20:44

Alexei Navalnîi
Alexei Navalnîi, un vocal critic al regimului de la Kremlin - Sputnik / Pavel Bednyakov via Hepta / Profimedia Images
  • Disidentul rus Alexei Navalnîi, otrăvit cu agentul neurotoxic Novichok în luna august a anului trecut, a fost reținut la scurt timp după reîntoarcerea în Rusia

”Aleksei Navalnîi a sosit într-o instituţie a serviciilor penitenciare ruse din regiunea Vladimir, pentru a-şi efectua pedeapsa”, a anunţat într-un comunicat Comisariatul Public de Supraveghere din Moscova (ONK).

Secretarul general al ONK Aleksei Melnikov a declarat agenţei ruse de presă Interfax că Navalnîi, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare, este plasat mai întâi în carantină, înainte de a fi transferat către o colonie din regiune.

Potrivit unor surse contactate de agenţiile ruse de presă Tass şi RIA Novosti, opozantul urmează să fie transferat în Colonia penitenciară numărul 2, situată în orăşelul Pokrov, în regiunea Vladimir, în Rusia europeană.

Presa din Rusia: Navalnîi va avea parte de un "regim normal" alături de alți 800 de deținuți

Presa rusă scrie că această colonie este de tip ”regim normal”, adică o colonie în care condiţiile de detenţie sunt mai puţin dure, şi că în ea se află 800 de deţinuţi.

Directorul serivciilor penitenciare ruse Aleksandr Kalaşnikov dădea asigurări vineri că Navalnîi ”a fost transferat către un loc în care trebuie să se afle prin decizia tribunalului” şi că la adresa principalului opozant politic din ţară nu există ”nicio ameninţare privind viaţa sau sănătatea”.

Opozantul ”îşi va ispăşi pedeapsa în condiţii absolut normale”, preciza el şi dădea asigurări că ”domnul Navalnîi, dacă doreşte, va lua parte la activităţi de producţie”.

O moştenire a Uniunii Sovietice, cea mai mare parte a pedepselor cu închisoarea din Rusia sunt efectuate în tabere penitenciare uneori foarte izolate.

Deținuții lucrează în ateliere de cusut sau fac mobilă

Munca deţinuţilor, de obicei în ateliere de cusut sau de fabricarea mobilei, este adesea obligatorie.

Avocaţii şi apropiaţi ai acestui critic dur al Kremlinului au anunţat joi plecarea acestuia de la centrul de detenţie din Moscova în care era încarcerat de când a fost arestat.

Justiţia rusă a confirmat săptămâna trecută o condamnare a activistului anticorupţie, în vârstă de 44 de ani, într-un caz de fraudă datând din 2014, pe care acesta, numeroase capitale occidentale şi ONG-uri o denunţă drept o condamnare politică.

Navalnîi a fost arestat la 17 ianuarie, la întoarcerea sa în ţară din Germania, în care a petrecut aproape cinci luni de convalescenţă, după o presupusă otrăvire cu un agent neurotoxic de tip novicioc, la originea căruia acuză că se află Vladimir Putin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost transferat în regiunea Vladimir, înainte de a fi dus într-o colonie penitenciară