Antena Meniu Search
x

Foto Povestea româncei Belle Barbu, vândută în America după naştere: "Doctorii le-au spus părinţilor că am murit, dar eu fusesem răpită şi trimisă altei familii"

Belle Barbu are 26 de ani şi trăieşte în Utah. S-a născut însă în România, dar nu a apucat să îşi cunoască familia până acum un an. Fusese răpită din ţara natală atunci când era bebeluş şi vândută unei familii americane.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 13.12.2020, 14:42

  • Părinţii Bellei s-au mutat definitiv în Roma.
  • Întâlnirea dintre ei a avut loc în iulie 2019.

Românca de 26 de ani pe numele său Belle Barbu şi-a făcut povestea publică pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la traficul minorilor, dar şi pentru a le da un sfat tuturor copiilor îndepărtaţi de casă: Nu vă pierdeţi speranţa.

Tânăra şi-a transformat trauma suferită într-un motiv de a lupta pentru copiii care nu au fost atât de norocoşi şi încearcă din toate puterile să ajute în acest sens. Face parte din organizaţii caritabile şi speră ca poveştile triste ca a ei să dispară odată pentru totdeauna.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În iulie 2019 Belle şi-a întâlnit pentru prima dată părinţii, potrivit The Sun. Aşteptarea a fost lungă, aflând încă de la vârsta de 8 ani că fusese adoptată. Nu spusese nimănui adevărul, nici prietenilor sau profesorilor în care avea încredere. 

„Crescând în America, nu semănam absolut deloc cu părinţii mei care erau blonzi. Când aveam opt ani şi mi-au explicat că mă adoptaseră de mică am avut parte de un şoc imens. Au spus că numele meu de familie fusese Barbu și că m-am născut în România din părinți care nu mă doreau. Confuză și rușinată, am ținut secretă povestea faţă de toată lumea, dar răul nu a dispărut niciodată."

Mulţi ani mai târziu şi-a făcut curajul de a-şi săpa rădăcinile şi de a-i găsi pe cei care i-au dat viaţă. 

Belle Barbu a fost vândută după naştere unei familii din America

Facebook/Belle Rozica Barbu

„Relația mea cu părinții mei adoptivi s-a tot îndepărtat, iar după ce m-am înscris la Universitatea Brigham Young din Idaho pentru a studia Sănătate Publică în 2013 ne-am înstrăinat complet. Dar nu am încetat niciodată să mă gândesc de unde provin, cine e familia mea.

Apoi, în iulie 2019, am dat peste un grup de Facebook care îi ajuta pe românii adoptați să-și găsească familiile. Emoţionată, mi-am postat vârsta și numele de familie şi am fost uimită să văd că primisem deja câteva răspunsuri aproape imediat.

Sarah, femeia care creease grupul, mi-a recunoscut numele de familie nefiind unul foarte comun și, la doar 48 de ore mai târziu, ajunsese să ia contact cu fratele meu Moise, în vârstă de 20 de ani, pe rețelele de socializare. Ea a tradus un schimb de mesaje între noi, aşa am aflat că mai am doi frați - o soră, Simona, în vârstă de 33 de ani, și un frate, Florian, în vârstă de 29 de ani.

Apoi am aflat că mama biologică Margari și tatăl Zambila locuiau acum lângă Roma. Au fost atât de multe informații, atât de rapid, încât mă simţeam ameţită.

După trei săptămâni de vorbit cu ajutorul Sarahei, am primit în sfârșit un telefon de la familie. Când am auzit vocea mamei am început să plâng, toată lumea a plâns."

Bebeluş furat la naştere din România şi vândut unei familii din America

"Când m-am născut în octombrie 1994, medicii le-au spus că sunt bolnavă, deși nu au specificat cu ce, și am fost ținută în spital, iar ei trimişi acasă. Câteva zile mai târziu, când s-au întors, li s-a spus că am murit. Au fost devastaţi.

Mama continua să spună că îi pare rău și că au încercat să mă găsească, rugându-se în fiecare zi. Abia după aceea, când traducătorii mi-au trimis transcrierea, am înțeles.

Familia mea fusese extrem de săracă când mama rămăsese însărcinată cu mine. Locuiau în corturi și făceau cărămizi pentru bani, ceea ce era o muncă incredibil de grea.

Când m-am născut în octombrie 1994, medicii le-au spus că sunt bolnavă, deși nu au specificat cu ce, și am fost ținută în spital, iar ei trimişi acasă. Câteva zile mai târziu, când s-au întors, li s-a spus că am murit. Au fost devastaţi."

“Durerea părinților mei era de neimaginat”

Vorbind tot mai mult cu familia sa prin intermediul unui traducător a aflat puţin câte puţin din trecutul sumbru. Povestea ei sfâşietoare avea să îşi găsească un strop de bucurie într-un final. 

Provenea dintr-o familie săracă, iar încercările acestora de a-şi găsi copilul dispărut la naştere i-a adus în sapă de lemn. Între timp, Bella creştea în America şi se transforma într-o tânără frumoasă, inteligentă, cu mari aspiraţii pentru viitor.

"Când au plecat, o asistentă a fugit după ei pentru a le spune adevărul - că am fost luată și vândută. Părinții mei au folosit ultimii bani pe care îi aveau pentru benzină și au mers la fiecare orfelinat pe care l-au găsit pentru a încerca să mă găsească. Dar banii s-au epuizat, iar după un an nu au mai avut unde să se întoarcă.

În timp ce procesam ceea ce se întâmplase, abia mai puteam respira, durerea părinților mei era de neimaginat. Când le-am spus prietenilor mei, au fost complet șocați, deoarece am fost întotdeauna atât de secretoasă în legătură cu viața mea privată.

Am continuat să aflu mai multe despre traficul de minori de la o organizație caritabilă. Ei mi-au asigurat un set de teste ADN care au dovedit că cei cu care vorbisem erau familia mea, iar în noiembrie anul trecut am zburat la Roma, unde părinții mei locuiau de 19 ani, lucrând ca muncitori.

Când am pășit în curte și am căzut în brațele mamei mele, a fost sentimentul cel mai euforic. Știam că sunt acasă. Prin intermediul traducătorului, mama mea mi-a spus că nu a încetat niciodată să spere că mă va mai vedea.

Belle Barbu alături de familie

Facebook/Operation Underground Railroad/Belle Rozica Barbu

În acea seară am plâns ore în șir și am petrecut patru zile îmbrățișându-mi tatăl și strângând mâna mamei. Dragostea lor pentru mine a fost atât de puternică și am simțit o astfel de legătură cu ei. A-mi lua rămas bun a fost oribil.

Fondurile reduse și limitate nu mi-au permis o altă călătorie în Italia, dar vreau să o fac de îndată ce pot. Poate că nu o să știu niciodată exact ce mi s-a întâmplat când eram copil, dar mă concentrez asupra lucrurilor pe care le pot face. Acum lucrez cu organizații caritabile vorbind despre experiența mea.

Belle speră ca povestea ei să îi inspire pe cei din jur, să le ofere speranţa de care au nevoie pentru a nu înceta niciodată să creadă în visul lor. 

"Le spun tuturor celor care ascultă povestea mea că pot ajuta supraviețuitorii traficului de persoane, donând unor organizații caritabile și crezând în poveștile lor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Povestea româncei Belle Barbu, vândută în America după naştere: "Doctorii le-au spus părinţilor că am murit, dar eu fusesem răpită şi trimisă altei familii"